Кінофестиваль «Молодість» оголосив прийом заявок на міжнародний ринок кінопродукції

Кінофестиваль «Молодість» оголосив прийом заявок на міжнародний ринок кінопродукції

Укрінформ
Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” розпочав прийняття заявок на участь у міжнародному ринку кінопродукції Boat Meeting.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

“50-й Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” розпочав прийняття заявок на участь у кіноринку Boat Meeting”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у агентстві, подати заявку на участь можна до 3 травня 2021 року.

Читайте також: Режисер Спайк Лі очолить журі 74-го Каннського кінофестивалю

Так, після обробки заявок будуть відібрані конкурсанти, яких запросять до публічної презентації свого кінопроєкту — пітчингу.

У Держкіно наголошують, що проєкт, який подається на розгляд, має бути першим або другим повнометражним фільмом режисера. Окрім цього, підкреслюють, що робочою мовою міжнародного ринку копродукції Boat Meeting є англійська.

“Фінальна частина конкурсу відбудеться в рамках 50-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" 4 червня 2021 року у Kooperativ Hub. За результатами пітчингу міжнародне журі експертів відбере найкращий проєкт”, - додали в Держкіно.

Читайте також: У США оголосили номінантів на «Оскар»

Окрім цього, пресслужба агентства повідомляє, що в 2021 році переможці фестивалю "Молодість" отримають такі нагороди: гран-прі за найкращий фільм із призом у десять тисяч доларів та статуетку "Скіфський олень"; приз розміром дві тисячі доларів та статуетку "Скіфський олень" - за найкращий фільм у кожній категорії міжнародної програми; приз у розмірі 50 тисяч гривень - за найкращий фільм Національної конкурсної програми короткометражних фільмів.

Також рішенням дирекції кінофестивалю було призначено призовий фонд у розмірі 2000 доларів для переможців програм "Molodist Teen Screen", "Sunny Bunny" та нової програми документального дебютного кіно.

50-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" відбудеться з 29 травня до 6 червня 2021 року за підтримки Держкіно.

Читайте також: Глава Держкіно сказала, що потрібно, аби український фільм окупився

Boat Meeting - це міжнародний ринок копродукції, який пропонує талановитим кінематографістам-початківцям представити свої ідеї повнометражних ігрових фільмів. Під час міжнародного кіноринку Boat Meeting кінематографісти з усього світу мають можливість презентувати власний проєкт представникам світової кіноіндустрії – досвідченим продюсерам, дистриб’юторам та спонсорам.

"Sunny Bunny" — програма кінофестивалю, у якій представлені фільми з проблематикою спільноти ЛГБТ+.

"Molodist Teen Screen" - дитяча програма кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-