Стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» отримала американську премію

Стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» отримала американську премію

Укрінформ
Стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» отримала американську премію Cinema Eye Honors 2021 у категорії Spotlight Award.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство з питань кіно.

«Створений за підтримки Держкіно фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» режисерки та сценаристки Ірини Цілик отримав нагороду Cinema Eye Honors 2021 у категорії Spotlight Award. Премія заснована у США для визнання та вшанування зразкової майстерності та інновацій у документальному кіно», - ідеться в повідомленні.

Повнометражний дебют Цілик розповідає про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу. Долаючи щоденні травми існування в прифронтовій зоні, 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Попри всі труднощі, ця родина є дуже дружньою і життєрадісною. Матір і діти мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

Читайте також: Вийшов офіційний трейлер мультфільму «Віктор_Робот»

Світова прем'єра стрічки відбулася на кінофестивалі «Санденс», де картину відзначили премією за найкращу режисуру в категорії світового документального кіно. З того часу фільм отримав вже понад 20 нагород на міжнародних кінофестивалях. Також картина увійшла до списку повнометражних фільмів, що були допущені до розгляду на 93-й «Оскар».

Фільм створений українською продакшн-компанією «Альбатрос Коммунікос» (продюсерка Анна Капустіна) та литовською продакшн-компанією «Мунмейкерс» (продюсерка Гєдре Жицкіте) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського фільмоцентру та IDFA Bertha Fund (Нідерланди).

Кінопроєкт повнометражного документального фільму «Земля блакитна, ніби апельсин» (робоча назва - «Жовтий автобус») став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Загальна вартість виробництва фільму склала 5 млн 652 тис. грн, сума державної фінансової підтримки – 2 млн 728 тис. грн.

Фільмування стрічки проходило у 2017-2019 роках у Красногорівці, Авдіївці, Кураховому Донецької області та в Києві.

Читайте також: Держкіно представило в інтернеті стрічку «Кобзар. Історія однієї книги»

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня у прокат виходить документальна стрічка Євгена Тітаренка «Евакуація». Творці фільму запрошують на зустрічі з творчою групою та героями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-