На фестивалі українського борщу встановили кулінарний рекорд

На фестивалі українського борщу встановили кулінарний рекорд

Укрінформ
У Києві встановили рекорд з одночасного приготування представниками з 25 регіонів України традиційного українського борщу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішня подія надзвичайно важлива в сенсі просування борщу до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Нам такі події важливо показувати у світі, що борщі у нас дійсно унікальні. Вони українські, вони робляться в 25 регіонах України. Я ще такого не бачив», - сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Під час заходу представники Книги рекордів України зафіксували рекорд з одночасного приготування борщу.

Читайте також: У Києві пройшов фестиваль українського борщу

«Одночасне приготування представниками 25 регіонів України традиційних українських борщів - рекорд України встановлено», - сказала генеральний директор Книги рекордів України Анна Крисюк.

Як повідомлялося, у Києві пройшов фестиваль з приготування борщу, де учасники з 25 регіонів країни одночасно готували національну страву.

Читайте також: Ткаченко: Фестиваль борщу в день смерті Сталіна – не тролінг

Експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики на початку жовтня рекомендувала відомству включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини український борщ та ще 4 елементи. Це може стати першим випадком, коли до Національного переліку буде внесений загальноукраїнський елемент (борщ), а не регіональний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-