Анджеліна Джолі продала пейзаж Черчилля за $11,5 мільйона

Анджеліна Джолі продала пейзаж Черчилля за $11,5 мільйона

Фото
Укрінформ
Голлівудська актриса Анджеліна Джолі продала картину колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля "Мінарет мечеті Аль-Кутубія" за 11,5 мільйона доларів.

Це рекордна ціна для його робіт, повідомляє Укрінформ з посиланням на Радіо Свобода.

Згідно з інформацією на сайті аукціонного дому Christie's, спочатку вартість пейзажу оцінювалася в суму до трьох мільйонів доларів.

Ім'я покупця не повідомляється, а Джолі не пояснила причину продажу картини.

Читайте також: Christie’s вперше виставляє на торги цифровий витвір мистецтва

"Мінарет мечеті Аль-Кутубія" - єдина з понад 500 картин Черчилля, яку британський політик написав під час Другої світової війни. Це сталося після зустрічі з союзниками по антигітлерівській коаліції в січні 1943 року в Касабланці (Марокко). Тоді Черчилль переконав президента США Франкліна Рузвельта поїхати з ним у сусідній Марракеш, щоб помилуватися заходом сонця, який потім зобразив на картині. Пейзаж Черчилль подарував Рузвельту.

У 1960-х роках син Рузвельта продав картину, а потім вона більш як п'ять десятиліть зберігалася в шафі в Новому Орлеані, поки хтось із співвласників не вийшов на галерею Білла Рау.

Читайте також: В Україні з’явився бренд комбінезонів із зображеннями картин українських митців

У 2011 році картину у Рау викупив актор Бред Пітт і подарував своїй коханій Анджеліні Джолі. Пітт і Джолі розлучилися в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-