Український онлайн-стенд почав роботу на Berlinale

Український онлайн-стенд почав роботу на Berlinale

Укрінформ
На Європейському кіноринку (European Film Market), який проводиться з 1-го до 5 березня включно і через пандемію коронавірусу відбувається в онлайн-форматі, розпочав роботу Український національний стенд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Українська делегація на Європейському кіноринку представлена широким спектром професіоналів: фестивальних відбірників, дистриб’юторів, продюсерів, представників профільних асоціацій та державних структур. Діяльність онлайн-стенду сфокусована на просуванні українських національних фільмів на міжнародний кіноринок та налагодженні співпраці з іноземними партнерами, інформуванні закордонних колег про знімальний процес в Україні, про привабливі локації для фільмування та запровадження кеш-рібейтів», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, завдяки Українському національному онлайн-стенду зарубіжні учасники отримують інформаційні розсилки: про головні аспекти фільмування під час карантину в Україні; про переваги фільмування в Україні для іноземців, юридичні аспекти та зміни в законодавстві України, що регулює діяльність кіногалузі; про сервіс DzygaMDB та англомовну базу українських фільмів від Української кіноакадемії; про найкращі локації для зйомок в Україні та їхній пошук через ресурс Locations.com.ua; онлайн-каталог локацій для знімання в Україні та програму ознайомчого туру для міжнародних продюсерів від Української кіно асоціації.

Читайте також: В онлайн-форматі стартує міжнародний кінофестиваль Berlinale

Також під час European Film Market відбуваються ринкові покази українських фільмів: "Урсус", режисер Заза Буадзе (2020, ігровий, створений за підтримки Держкіно); "Гуллівер повертається", режисери Тоні Бонілла та Ілля Максимов (2021, анімаційний для сімейної аудиторії); "Пазли", режисер Андрій Кириллов (2021, повнометражний документальний); "Стоп-Земля", режисер Катерина Горностай (2021, ігровий, створений за підтримки Держкіно).

«Картина «Стоп-Земля» також бере участь у конкурсній програмі Berlinale Generation 14+, переможці якої будуть оголошені 4 березня», - нагадали у пресслужбі.

Український стенд організований Асоціацією кіноіндустрії України за підтримки Держкіно та за участі Української кіноасоціації, Української кіноакадемії та інших професійних спілок та організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-