Лауреатом Букерівської премії став дебютний роман шотландця Дугласа Стюарта

Лауреатом Букерівської премії став дебютний роман шотландця Дугласа Стюарта

Укрінформ
Дебютний роман «Шуґі Бейн» 44-річного шотландсько-американського письменника Дугласа Стюарта став лауреатом Букерівської премії в області художньої літератури у 2020 році.

Про це йдеться на сайті премії, передає Укрінформ.

Церемонія нагородження відбулася у Лондоні. Свою промову Стюарт виголосив онлайн. За перемогу він отримав 50 тисяч фунтів стерлінгів, а також дизайнерське видання своєї книги та 2,5 тисячі фунтів за те, що потрапив у шорт-ліст премії. 

Члени журі Букерівської премії наголосили, що цей роман приречений стати класикою. Літературний критик Маргарет Басбі зауважила, що автор описує несамовиту історію любові.

«Шуґі Бейну» судилося стати класикою – зворушливим, разючим і деталізованим портретом згуртованого соціального світу, його людей і його цінностей. Несамовита історія розповідає про божевільну любов між мамою, яка страждає від алкогольної залежності через важкі життєві обставини, і її молодшим сином", – наголосила Басбі.

Читайте також: Нова книга Обами побила рекорд у перший день продажу

До слова, «Шуґі Бейн» — перший роман Дугласа Стюарта. Він заснований на реальних подіях з дитинства письменника і розповідає про хлопчика-гея, який виріс в неблагополучній сім'ї в Глазго на заході Шотландії у 1980-х років, а його мати бореться з алкогольною залежністю.

Саме їй Стюарт присвятив роман. Жінка померла від алкоголізму, коли хлопцю було 16 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-