У Свято-Михайлівському монастирі на дзвонах виконали

У Свято-Михайлівському монастирі на дзвонах виконали "Мелодію" Скорика

Відео
Укрінформ
На дзвонах Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря в пам'ять про композитора Мирослава Скорика виконали один із найвідоміших його творів -"Мелодію".

Про це повідомляється на сторінці Православної церкви України у Facebook.

"Цього тижня Україну сколихнула скорботна новина: відійшов у вічність видатний український композитор Мирослав Скорик… Величний український музикант написав багато геніальних творів, відомих на весь світ. Тужливим та ліричним лейтмотивом цих днів для багатьох українців є визначна "Мелодія" композитора. Її звуки торкають струн наших сердець щоразу, коли вона лунає. Ми молимося за спокій його душі, а також проводжаємо великого майстра своєї справи вдячністю та пошаною, зігравши на дзвонах Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря його неперевершену "Мелодію", - ідеться в повідомленні.

На сторінці ПЦУ опубліковано також відеофрагмент "Мелодії" у виконанні та аранжуванні кандидата мистецтвознавства, члена європейської гільдії карильйоністів, викладача Київської Академії мистецтв Ірини Рябчун.

"Ваша музика тепер лунає із висоти, із небес, Маестро! Світла пам’ять!", - додали в ПЦУ.

Як повідомлялося, видатний український композитор Мирослав Скорик помер 1 червня на 82 році життя.

Відомий композитор, музикознавець, Герой України, народний артист України, лауреат премії ім. Шевченка. Був співголовою Спілки композиторів України (в 2006-2010 роках), художнім керівником Київської опери (2011-2016 рр). Найбільш відомими творами Скорика є опера "Мойсей" за поемою Івана Франка та балети "Повернення Батерфляй", "Перехрестя", "Каприси". Скорик є автором музики до відомого фільму Параджанова "Тіні забутих предків" та композиції "Мелодія ля мінор" до фільму "Високий перевал", яку називають духовним гімном України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-