У Південній Америці знайшли рештки гігантської древньої черепахи з рогами

У Південній Америці знайшли рештки гігантської древньої черепахи з рогами

Фото
Укрінформ
Залишки панциру черепахи Stupendemys geographicus, вид якої населяв регіон Південної Америки близько 7-13 мільйонів років тому, були знайденні на території Колумбії та Венесуели.

Про це повідомляє BBC.

“Рештки (панциру черепахи — ред.) були виявлені у пустелі Татакоа, що в Колумбії, та у венесуельському регіоні Урамко”, - йдеться у повідомленні.

Розмір та вагу Stupendemys geographicus можна порівняти із легковим автомобілем.

Як повідомляється, цей вид черепахи населяв велику заболочену територію на півночі Південної Америки до утворення річок Амазонка та Оріноко 7-13 мільйонів років тому.

Згідно з дослідженнями, черепаха мала роги, які, як і міцний панцер, використовувала для захисту від хижаків. На одній частині залишків панцира був навіть знайдений зуб гігантського крокодила, який застряг у ньому.

Читайте також: У М'янмі знайшли фрагмент птаха, що жив майже 100 мільйонів років тому

Зазначається, що разом із триметровим панцером була також знайдена кістка нижньої щелепи, що дала дослідникам краще розуміння про раціон цієї рептилії.

Науковці припускають, що гігантська черепаха жила на дні озер і річок поряд із гігантськими крокодилами та харчувалася дрібними тваринами, рослинами, фруктами та насінням.

Фото: PA MEDIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-