В Україні запустили онлайн-сервіс пошуку бібліотек

В Україні запустили онлайн-сервіс пошуку бібліотек

Укрінформ
ВГО Українська бібліотечна асоціація запустила безоплатний онлайн-сервіс «Бібліотека для тебе - Library for you». Сервіс має веб та мобільну версію.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі ВГО.

"Сервіс орієнтує щодо бібліотек у всіх населених пунктах України та надає інформацію про бібліотечні послуги. Це дозволить кожному мешканцю України та її гостю обрати бібліотеку відповідно до його потреб", - йдеться в повідомленні.

Наразі для користування доступна базова версія сервісу.

Зокрема, для бібліотекарів є можливість перевірити достовірність інформації щодо своєї бібліотеки та додати інформацію, якої не вистачає, а саме: опис послуг бібліотеки, години роботи, фотографії та іншу контактну інформацію. Можна також додати свою бібліотеку або подати новину про оновлену бібліотеку чи інноваційний сервіс.

Читайте також: Американці відвідують бібліотеки частіше, ніж кіно та концерти

Для користувачів відкриті можливості обрати бібліотеку в конкретному населеному пункті; обрати тип та вид бібліотеки, наприклад “дитяча”, “національна бібліотека” або “технічна”; обрати бібліотеку за площею та кількістю місць для організації заходу; обрати бібліотеку у певному населеному пункті із доступом WI-FI та комп’ютерами; обрати інклюзивну бібліотеку.

Читайте також: МКМС перегляне пріоритети фінансування Українського інституту книги

База наразі включає 8 національних бібліотек, 15658 публічних бібліотек, 15543 освітянських бібліотек усіх рівнів, 189 бібліотек закладів вищої освіти, 921 інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-