В Україні запускають онлайн-кінотеатр для перегляду нового вітчизняного кіно

В Україні запускають онлайн-кінотеатр для перегляду нового вітчизняного кіно

Відео
Укрінформ
Новий український онлайн-кінотеатр “Такфлікс” починає роботу в тестовому режимі 31 грудня 2019 року.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі проєкту.

“Такфлікс” працюватиме як стрімінгова платформа для легального перегляду нового українського кіно. Мета проєкту — надати доступ до якісних фільмів українського виробництва будь-якій людині у будь-який час”, - ідеться у повідомленні.

На етапі "пілоту" куратори платформи роблять акцент на авторські та незалежні фільми українського виробництва останніх років. Від інших онлайн-кінотеатрів “Такфлікс” вирізнятиме прозора система оплати. Глядач зможе купити окремий онлайн-квиток на вибраний фільм — без підписки та реєстрації.

Читайте також: Кличко показав, як оновлюють столичні кінотеатри

У платформи також є місія підтримати українських кінематографістів та оздоровити економічну модель в індустрії. 50% прибутку від продажу квитків отримають режисери та творці фільму, а в майбутньому на “Такфліксі” планують окремий розділ для краудфандингових кампаній на підтримку кіновиробництва.

Як зазначає засновниця “Такфлікса” - українська кінорежисерка, продюсерка та кураторка культурних проєктів Надія Парфан, за останні п’ять років в Україні з’явився не один десяток фільмів, якими можна пишатися.

“Ці стрічки подорожують престижними фестивалями, виграють нагороди і все частіше викликають не лише емоції глядачів, а й бізнес-інтерес сейлз-агентів, дистриб’юторів і бродкастерів усього світу. Попри це, українська аудиторія не завжди має доступ до нового українського кіно. В кінотеатрах його ставлять на обмежений період часу або в незручні години, а на великих онлайн-платформах воно губиться в тіні комерційного контенту. На щастя, сучасні технології дають нові можливості кінодистрибуції. Пора цим скористатися”, - каже Парфан.

Читайте також: Держкіно виділить гроші на нову стрічку Сергія Лозниці “Бабин Яр”

Першим фільмом на платформі “Такфлікс” стане антиутопія “2020: Безлюдна країна” Корнія Грицюка. Дія стрічки розгортається в уявному 2020 році, коли Україну охоплює хвиля масової міграції і на її території залишається всього вісім людей. 

"Зйомки фільму проводила група ентузіастів, а всі ролі у фільмі виконують непрофесійні актори. Офіційний бюджет виробництва становить $325. “2020” є рідкісним прикладом українського “інді” (незалежного кіно). Стрічка брала участь у кінофестивалях “Молодість”, Cottbus Film Festival, Strasburg Film Festival та Kharkiv MeetDocs", - йдеться у повідомленні на сторінці онлайн-кінотеатру “Такфлікс” у Facebook.  

Читайте також: Фільм про Бабин Яр допоможуть зняти французи

У переддень 2020 року у відкритому доступі з’явилося новорічне звернення героя фільму, останнього президента України Тараса Войтенка, роль якого зіграв український журналіст, теле- і радіоведучий Андрій Куликов. Новорічне звернення Тараса Войтенка можна переглянути .

Стрічка з’явиться на Такфліксі 31 грудня о 20:20. Ціна онлайн-квитка - 50 гривень. У найближчі півроку платформа працюватиме в тестовому режимі та випускатиме один фільм на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-