Туреччина скоротила викиди парникових газів на 6 тонн, відмовившись від пакетів

Туреччина скоротила викиди парникових газів на 6 тонн, відмовившись від пакетів

Укрінформ
Туреччині вдалося «заощадити» 150 тисяч тонн пластику завдяки скасуванню в супермаркетах безкоштовних пакетів для пакування з 1 січня цього року.

Про це розповіли у Міністерстві навколишнього середовища та урбанізації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 1 січня цього року показник використання поліетиленових пакетів на душу населення знизився на 77,27%, за 11 місяців, вдалося «заощадити» таким чином 150 тисяч тонн пластику та скоротити на 6 тонн викиди парникових газів", - повідомили в міністерстві.

Читайте також: У канадському Ванкувері хочуть заборонити одноразовий пластик

До введення заборони на безкоштовні пластикові пакети для пакування покупок (одноразові прозорі пакети лишаються безкоштовними) кількість становила 35 пакетів щомісяця на одну людину, після введення заборони ця кількість сягнула показника – 10 пакетів на місяць.

Окрім того, в країні було введено систему штрафів для тих, хто не виконує вказівки щодо скасовування надання безкоштовних пакетів. Загалом було зібрано штрафів на суму понад 121 тисячі турецьких лір (більш як $21 тис. – ред.)

Читайте також: Рада зробила крок до заборони пластикових пакетів у магазинах

У країні триває масштабна кампанія із захисту навколишнього середовища та зменшення шкоди завдяки зменшенню кількості використовуваного пластику, сортування та переробки сміття. Аеропорт «Стамбул», який є найбільшим в країні, оголосив, що до 2024 року вийде на рівень «нуль відходів». Нині показник перероблення відходів складає 35% зі 115 тонн відходів, які є результатом щоденної життєдіяльності аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-