Фільм “Mr. Jones” про Голодомор переміг на кінофестивалі в Польщі

Фільм “Mr. Jones” про Голодомор переміг на кінофестивалі в Польщі

Відео
Укрінформ
Історична драма "Mr. Jones" спільного виробництва України, Польщі та Британії здобула перемогу на 44-му фестивалі польських художніх фільмів у Гдині.

Головну нагороду - "Золотого лева" - отримала режисер фільму “Mr. Jones” Агнєшка Голланд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Загалом головну нагороду фестивалю виборювали 19 кінокартин.

У фільмі “Mr. Jones” розповідається про валлійського репортера Гарета Джонса, який у 1933 році приїхав до СРСР і розслідував події Голодомору. Він першим у західній пресі розповів про голод в Україні.

Фільм знято в копродукції України, Польщі та Великої Британії, зйомки відбувалися в усіх трьох країнах.

Україна витратила на стрічку 26 млн грн, а загальний її бюджет становить 262,2 млн грн

Головні ролі виконали Джеймс Нортон (серіал "Війна і мир"), Ванесса Кірбі ("Корона", "Місія нездійсненна: Фолаут"), Пітер Сарсгаард ("Чудова сімка"), Джозеф Моул ("Гра престолів") і Кеннет Кренем ("Малефісента"). Також у картині зіграли українські актори Яків Ткаченко й Олег Драч.

Прем’єра відбулася в лютому на 69-му Берлінському міжнародному кінофестивалі.

Читайте також: Американська компанія купила права на прокат фільму про Голодомор

У прокаті в Польщі фільм з’явиться 25 жовтня під назвою “Громадянин Джонс”, а в Україні – 28 листопада під назвою “Ціна правди”.

Раніше, в інтерв’ю Укрінформу Агнєшка Голланд розповіла, що сценарій фільму дав можливість універсальним способом розкрити трагедію Голодомору.

“Він вказує на явища, які доводять, що радянський тоталітаризм взагалі був можливий, що мали місце цинізм, мовчання, байдужість, а також маніпуляція західного демократичного світу. Поєднання цього страшного українського досвіду з цинічною байдужістю і обдуренням світу мені здається зараз дуже актуальною темою”,- наголосила Голланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-