У Ризі пройшов перший день фестивалю

У Ризі пройшов перший день фестивалю "Дні українського кіно”

Укрінформ
В столиці Латвії в перший день фестивалю "Дні українського кіно", 5 вересня, глядачам показали два сучасних українських фільми - документальний “Михайло і Даниїл” і художній “Вулкан”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спочатку глядачі подивилися документальний фільм Андрія Загданського “Михайло і Даниїл” (Україна-США, 2017). Це картина про київського архітектора й художника Михайла Щиголя, який готується до важливої виставки, та його сина Даниїла.

Картину представляв сам режисер. Загданський також розказав кореспонденту Укрінформу про свою наступну роботу - документальну стрічку “Національний музей”, в якій йдеться про київський Художній музей на вул. Грушевського. Картина має бути готова до прокату в наступному році.

Читайте також: «Місто миру єднає друзів». Фестиваль етнічних культур у Миргороді

Другою картиною дня був художній фільм Романа Бондарчука “Вулкан” (Україна-Німеччина-Монако, 2018). Картина, жанр якої визначають як “драмедія” (драма + комедія), розказує, як на Херсонщині неподалік окупованого Криму пропав позашляховик місії ОБСЄ, в якого посеред степу заглох мотор. А його водій Лукас опинився в депресивному селі в родині колишнього голови рибколгоспу Вови, його матері та дочки Марушки. Стрічку представляв актор Віктор Жданов, який особливо полюбився глядачам за роль “Старого” в фільмі “Кіборги”.

В другий день Фестивалю 6 вересня з нагоди 125-річчя Олександра Довженка буде показаний його шедевр, німа картина “Земля” (1930) з новим музичним оформленням, зробленим популярним гуртом "Даха Браха". Також глядачі переглянуть художню стрічку “Гірська жінка: на війні” (2018).

Всі заходи проходять у приміщенні історичного кінокомплексу в центрі Риги "Splendid Palace". Всі сеанси фестивалю 5-7 вересня - безкоштовні.

Вперше Дні українського кіно в Латвії проходили у жовтні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-