«Місто миру єднає друзів». Фестиваль етнічних культур у Миргороді

«Місто миру єднає друзів». Фестиваль етнічних культур у Миргороді

Укрінформ
11  вересня, 15:00 - Фестиваль етнічних культур у Миргороді

Організатори: Миргородська міська рада;  Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва.

Учасники: Сергій Соломаха - міський голова Миргорода;  Ольга Власенко - начальник відділу з питань національностей Департаменту культури КМДА; Гурбан Аббасов - голова Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва, народний артист України, Посол миру; Наталія Кудряшова - співорганізатор заходу, українська телеведуча; Лариса Педченко - начальник відділу культури Миргородської міської ради; Ольга Ошека - культорганізатор міського будинку культури.

Довідково. Вперше у Миргороді  відбудеться фестиваль етнічних культур «Місто миру єднає друзів», на який з’їдуться представники дипломатичних корпусів з понад десяти країн світу,  творчі колективи міст-побратимів Миргорода, а також танцювальні та вокальні колективи.

У програмі заходу -  карнавальна хода, виставки, майстер-класи та дегустація національних страв.

Початок офіційної зустрічі представників дипломатичних корпусів з керівництвом міста о 12:00, а фестивалю – о 14:00 на центральній площі міста.

Підсумкові матеріали:

На фестиваль етнічних культур у Миргород приїдуть колективи більш ніж 20 національностей

У Миргороді 15 вересня вперше пройде фестиваль етнічних культур «Місто миру єднає друзів».

Відкриється дійство парадом, повідомила співорганізатор заходу, телеведуча Наталія Кудряшова на пресконференції в Укрінформі.

“Це буде парад усіх колективів-учасників, національні колективи у своїх національних костюмах зійдуться на одній сцені. Будуть у нас виставкові павільйони з виробами мистецтва, виробами побуту, костюми, література - все, що асоціюється з певною національністю. Окрім виставок будуть ще дуже смачні дегустації страв національних кухонь. А ще буде дуже багато майстер-класів", - розповіла вона.

Кудряшова зазначила, що на фестивалі будуть майстер-класи з національного прикладного мистецтва та каліграфії, а також із танців народів світу. Крім того, запланована карнавальна хода та концерт творчих колективів.

Організатори уточнили, що на фестиваль у Миргород з'їдуться творчі колективи міст-побратимів Миргорода, а також танцювальні та вокальні колективи більш ніж 20 національностей, представники дипломатичних корпусів більш ніж десяти країн. Зокрема, очікується приїзд дипломатів із Болгарії, Польщі, Азербайджану, Туреччини, Ємену, Китаю, Швейцарії, Литви, Латвії, Єгипту, Лівії, Греції, Ізраїлю, Грузії, Білорусі, Німеччини, Іспанії.

У фіналі фестивалю, як планується, буде зафіксовано національний рекорд на найчисленніше виконання гімну Миргорода представниками різних національностей та жителями міста.

Начальниця відділу культури Миргородської міської ради Лариса Педченко, у свою чергу, зауважила, що нині в Україні найактуальнішою темо. є мир.

“Тож я запрошую вас всіх у Мир, в місто, звідки ми понесемо ідею миру для всієї України. І я думаю, нам це вдасться… Звичайно, ми проводимо і мистецькі, і культурні події, гастрономічні розваги, але такого масштабу ми ще не бачили", - наголосила вона.

А міський голова Миргорода Сергій Соломаха зазначив, що гості фестивалю зможуть не лише насолодитися фестивалем, а й оздоровитися завдяки місцевій лікувальній воді.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-