Фентезі-вестерн про Шевченка і його побратима-самурая знімають у Чигирині

Фентезі-вестерн про Шевченка і його побратима-самурая знімають у Чигирині

Фото
Укрінформ
На Черкащині в резиденції Богдана Хмельницького знімають фільм «Тарас Шевченко. Перший самурай». Зйомки, які проводить компанія Kristi Films, саме в цій локації розпочалися 18 серпня і тривали до 21 серпня.

У резиденції під час зйомок побував кореспондент Укрінформу.

За задумом авторів, події картини відбуваються в Україні у 1844 році.

Самурай Акайо потрапив в Україну, шукаючи порятунку від переслідування імператора Японії. Там він завів дружбу з молодим Тарасом Шевченком, з якого зробив майстра східних бойових мистецтв. Разом герої визволяють кохану Шевченка і ведуть боротьбу за свободу українського народу.

«Тарас Шевченко: Перший самурай» - фільм, де поєднались різні жанри: фентезі, вестерн, пригоди і альтернативна історія. На екрані перед очима глядачів постане небачене досі дійство і такий собі мікс зі, здавалося б абсолютно не поєднуваного. Серед персонажів поміщик, японський феодал, кріпаки, самураї, єврей-хасид на ім’я Йоханан – торговець зброєю, який після низки драматичних подій приєднався до повстанців.

Фентезі-вестерн про Шевченка та його побратима-самурая знімають у Чигирині / Фото: facebook.com/nikzchygyryn

Роль Акайо виконує відомий український актор Сергій Стрельников, який знявся у кількох десятках фільмів та телесеріалів. Молодого Тараса Шевченка грає Роман Луцький, знайомий глядачам по ролі богатиря Олешка з пригодницького фентезі «Сторожова застава».

«Ну і де ще в Україні знімати національно-патріотичні фільми, як не на території нашого заповідника? Та, як кажуть, сам Бог велів, використовувати об’єкти заповідника для створення українського кіно, яке буде виховувати нові покоління українських патріотів. Бо тут і Богданова гора, і славетний Чигиринський замок, і овіяні легендами Дуб Залізняка і Гайдамацький став, у водах якого гайдамаки святили ножі на «Коліївщину», - поділився думками заступник директора Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Віктор Лазоренко.

Він же, разом з двома працівниками заповідника і ще півтора десятками ентузіастів з Чигирина та Черкас, виступив у ролі актора масових сцен. У фільмі Віктор Лазоренко - повстанець у дірявому солом’яному брилі з загону ватажка кріпаків-повстанців Богдана Чуби. Персонаж Лазоренка «героїчно загинув» у масовій сцені перестрілки у дворі маєтку пана Яромира, на якого напали народні месники.

Для Віктора Лазоренка, випускника факультету масової режисури Інституту культури, робота актора не дивина. І він так добре зіграв свою маленьку роль, що його не могли не похвалити навіть досвідчені кіношники.

Читайте також: Вийшов трейлер документального фільму ”Капітал”

А от для колег Лазоренка по заповіднику, які також зіграли у масовці повстанців, це був перший досвід у кіно.

Житель сусіднього з Чигирином села Галаганівка 26-річний Максим Григор’єв працює у заповіднику столяром. На кастинг потрапив випадково.

«Прийшов на роботу, аж раптом кажуть, що у нас знімають кіно і не вистачає людей на масовку. Тож, пішов на кастинг, і, несподівано, режисер вибрав мене. Я так зрозумів, що для масовки вибирали людей з нетиповою зовнішністю, щоб легше було відтворити образи людей з минулого», - розповів Григор’єв. Працювати, зі слів співбесідника, було важко. Дуже діймала спека і велика кількість дублів: коли у кадр потрапляли сторонні особи, або автомобілі, сцену перезнімали.

«Але не жалкую, бо було дуже цікаво опинитись на знімальному майданчику, зазирнути у світ кіно з середини. А ще цікавіше було бачити себе гримі, кіношному костюмі і усвідомлювати те, наскільки це змінило мій звичний образ», - додав він.

Читайте також: Серіал "Відьмак": вийшов перший трейлер

Проєкт режисера Романа Перфіл’єва у минулому році став переможцем конкурсу патріотичного кіно, який організувало Держкіно. Фільм отримав бюджет 24,5 млн гривень, 19,6 млн гривень з яких виділив уряд. За словами режисера, ідея стрічки з’явилася після того, як він побачив різноманітні художні інтерпретації образу Шевченка на Майдані під час Революції гідності.

Першою локацією для зйомок було обрано Голосіївський ліс, де група відзняла першу масштабну сцену картини: бій трьох самураїв з ніндзя.

Зйомки фільму розпочали у липні цього року, а прем’єрний показ запланували на 5 березня 2020 року. Режисер і автор сценарію фільму - Роман Перфіл’єв. Продюсер - Юрій Мінзянов, повідомляє сайт кінокомпанії Kristi Films.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-