Людство вичерпало запас ресурсів Землі на 2019 рік

Людство вичерпало запас ресурсів Землі на 2019 рік

Укрінформ
У понеділок, 29 липня людство вже вичерпало природні ресурси (воду, чисте повітря, ґрунт, які планета здатна відновити протягом року) на 2019 рік.

Про це пише DW з посиланням на звіт міжнародної організації Global Footprint Network.

"Людство використовує природу у 1,75 раза швидше, аніж екосистема нашої планети може відновитися. Це наче ми користуємося ресурсами 1,75 Землі", - зазначається у повідомленні захисників довкілля.

Ціною такого екологічного марнотратства, йдеться далі у звіті, є зникнення лісів, ерозія ґрунту, втрата біологічного розмаїття і збільшення вмісту діоксиду вуглецю в атмосфері, що веде до кліматичних змін.

"У нас лише одна Земля - це визначальний контекст нашого існування. Ми не можемо користуватися 1,75 (своєї планети - ред.) без руйнівних наслідків", - зазначив засновник Global Footprint Network Матіс Вакернаґель.

Читайте також: Наступні 18 місяців матимуть вирішальне значення у боротьбі з потеплінням - вчені

Як зазначається, опублікований у звіті показник розраховується з 1986 року. Перетин межі відновлення планетарних ресурсів щороку настає дедалі раніше. У 1993 році цю межу перетнули 21 жовтня. У 2003 це відбулося 22 вересня. У 2017 році - 2 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-