Новий метод діагностики раку: ліцеїстка з Маріуполя стала призером конкурсу в США

Новий метод діагностики раку: ліцеїстка з Маріуполя стала призером конкурсу в США

Укрінформ
Ліцеїстка з Маріуполя Ольга Харасахал, яка представила на Міжнародний науковий конкурс Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) в США новий метод діагностики раку шкіри за аналізом крові, стала призером конкурсу.

Про це повідомили в Маріупольській міській раді.

«Випускниця Маріупольського технічного ліцею Ольга Харасахал, у складі української команди юних учених, зайняла призове місце в міжнародному науковому конкурсі в Америці. Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) - американський конкурс геніїв для школярів і студентів. У цьому році він пройшов у місті Фінікс, штат Арізона. Проводиться щорічно вже 69 років поспіль», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Український жіночий хор став золотим призером конкурсу хорової музики в Бадені

Зазначено, що Харасахал у складі української команди представила проект, присвячений новому методу ранньої діагностики метастазів меланоми - «Вакуумна фільтрація з ДОФА-типуванням як новий метод діагностики циркулюючих пухлинних клітин всіх типів меланоми». Це новаторський метод виявлення на ранній стадії агресивного раку шкіри - меланоми за аналізом крові.

Українську збірну представляли вісім молодих вчених, і тільки двоє зайняли призові місця - Назар Поночовний з Києва і маріупольчанка Ольга Харасахал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-