Звіт ООН: 80% смертей новонароджених дітей пов’язані з нестачею ваги

Звіт ООН: 80% смертей новонароджених дітей пов’язані з нестачею ваги

Укрінформ
У середу, 15 травня, експерти з охорони здоров’я ООН опублікували дослідження, у якому виявили, що 80% смертей з 2,5 мільйонів новонароджених, які помирають щороку, пов’язані з нестачею ваги при народженні.

Про це повідомляє CBS News.

“Нове вражаюче дослідження агенцій ООН та експертів з охорони здоров’я проливає світло на одну з найбільших загроз для новонароджених у всьому світі: поява на світ з нестачею ваги”, - йдеться у повідомленні.

У доповіді експертів ООН, опублікованій сьогодні у британському медичному журналі The Lancet Global Health, йдеться про те, що 80% смертей з 2,5 млн новонароджених, які помирають щороку, пов’язані з низькою вагою при народженні. Дослідники переконані, що цю тенденцію можна змінити. 

“Попри те, що майже три чверті дітей з нестачею ваги народилися у Південній Азії та в Африці південніше Сахари, проблема також залишається “значною” у країнах з високим рівнем достатку у Європі, Північній Америці (включно зі США), Австралії та Новій Зеландії”, - цитує видання дослідників.

Читайте також: Українка зі США малює янголів, допомагаючи дітям в Чернівцях

CBS News повідомляє, що згідно з дослідженням, всього щороку 20,5 мільйонів дітей народжуються з недостатньою вагою (менш як 2,5 кг). Тобто один новонароджений з семи.

“Доктор Мерседес Де Оніс, співавторка дослідження переконана, що кількість смертності серед новонароджених з нестачею ваги може і повинна бути зменшена. Інша авторка дослідження, професорка Джой Лоун, нагадує, що Всесвітня організація здоров’я прагне зменшити кількість новонароджених з нестачею ваги на 30% між 2012 та 2025 роками, але прогрес у країнах з високим рівнем достатку “поки справді повільний”, - пише видання. 

Читайте також: 40% жителів Північної Кореї загрожує голод - ООН

“Це тривожний дзвоник для всіх урядів, для ООН, для всіх наших партнерів”, - переконана Лоун.

Вона наголосила, що потрібен насамперед прогрес у трьох галузях: кращий догляд та медичне обслуговування новонароджених з нестачею ваги, заходи з попередження народжуваності таких дітей і поліпшення документації ваги при народженні.  

Видання додає, що у країнах, де вдалося значно зменшити народжуваність з нестачею ваги, таких як Канада, найбільш дієвими були заходи з підвищення обізнаності з теми здорового харчування, материнського та родового здоров’я.

Над звітом працювали експерти з Всесвітньої організації здоров’я (WHO), агенції ЮНІСЕФ, Лондонської школи гігієни та тропічної медицини. Дослідники вивчали період з 2000 по 2015 рік. Були вивчені випадки 281 мільйон смертей новонароджених дітей у 148-ми державах-членах ООН. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-