Українка зі США малює янголів, допомагаючи дітям в Чернівцях

Українка зі США малює янголів, допомагаючи дітям в Чернівцях

Фото, відео
Укрінформ
Американка українського походження Юлія Косівчук малює янголів задля допомоги українським дітям в Чернівцях.

Про це розповідає Голос Америки.

«Її роботи називають ліками від поганого настрою і вісниками щастя. А для дітей з Чернівців вони стали ще й надією на краще життя. Американка українського походження Юлія Косівчук малює янголів задля допомоги українським дітям", -

Свої картини художниця продає через Інтернет, а виторг передає на потреби Чернівецького Центру доброти для мами і дитити. Жінка вже намалювала понад 600 таких янголів, які принесли 9 тисяч доларів.

Собі художниця не лишила ні копійки. Живе благодійниця у передмісті Сан-Франциско.

Мисткиня розповідає, що спочатку малювала для подарунків друзям. Почала з носатих чоловічків, таких, як малюють діти. Друзям малюнки  сподобались. "Вони сказали своїм друзям і я подумала, давайте зробимо щось хороше", - розповідає художниця.

Це був 2014-ий рік. Юля на той момент уже 10 років жила в Америці у Берклі. Читаючи українські новини, натрапила на пост волонтерки із рідних Чернівців Марти Левченко, яка допомагала жінкам і дітям у скруті.

"І одного дня був пост про дівчинку, яка помирає від раку, 3 рочки, з величезними очима. І я написала Марті, що я малюю янголів, давай я спробую їх виставити на аукціон. І він одразу ж продався, і другий, і третій", - каже Юлія.

Ця подія стала переворотом у житті мисткині. Тоді янголи почали народжуватись один за одним. Кольорові чоловічки з крилами стали клаптиком світла для хворих дітей, подарунком на День народження для онуків чи ліками від депресії.

Антидепресантів з крилами Юля намалювала уже більше шести сотень. Янголів можуть замовити в Інтернеті як американці, так і українці. Юля висилає роботи поштою. Всі кошти перераховуються на рахунок Центру доброти для мами і дитини, що у Чернівцях.

"Я вважаю, що янголів продавати гріх, янголи повинні допомагати", - каже художниця. "Мене питають: а чому ти не допомагаєш американським дітям. А я кажу їм: тут дуже багато допомагають, а хто ж нашим вдома допоможе", - додає мисткиня.

Завдяки янголам потребуючим діткам вдалось перерахувати уже більше 9 тисяч доларів.

Торік янголи з’явились і на друкованих сторінках. Юля видала дві книги для дітей українською і англійською. Джерелом натхнення стали десятки історій українських діток, для яких збирали кошти.

"А ось це я вам розповідала про дівчинку, в якої був рак. «Віта - сестричка сонячних зайчиків». Ідея така: дівчинка переживала, що в неї випаде волоссячко, а мама її сказала: коли зацвітуть кульбабки, янгол віддасть тобі своє волоссячко", - розповідає художниця.

«Позитивні» янголи були б неможливими без її родини, розповідає Юля. Діти щодня дарують посмішку, а чоловік підтримку. Оскільки Юлине мистецтво неприбуткове, на сім’ю повністю заробляє Ростислав.

"Вона побачила, наскільки її робота знайшла відгук, бо це щось, що допомагає іншим. Кожен раз, коли купують, вона прибігає і каже: купили, перерахували гроші Марті. Це надзвичайне відчуття, я бачу, що вона щаслива", - каже чоловік Юлії Ростислав Бучко.

Фото, відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-