У Відні відкрилася виставка, присвячена Соломії Крушельницькій

У Відні відкрилася виставка, присвячена Соломії Крушельницькій

Фото
Укрінформ
У столиці Австрії у понеділок відбувся вернісаж художньої виставки "Соломія", присвяченої видатній українській оперній співачці Соломії Крушельницькій.
Експозиція, яка проходить в рамках фестивалю UStream, виставлятиметься близько двох тижнів у парафіяльному залі Церкви Святої Великомучениці Варвари у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відкриття виставки саме в цю дату і саме в цьому місці дуже символічне. По-перше, вона відбувається напередодні світової прем‘єри вокального циклу, написаного композитором Мирославом Скориком для віденського концерту. А по-друге, саме цю церкву відвідувала Соломія Крушельницька під час перебування у Відні", - зазначила організатор виставки, голова "Центру українських ініціатив" (Відень) Олександра Саєнко.

Читайте також: Сьогодні відзначається Всесвітній день книги і авторського права

Вона нагадала, що під патронатом Мирослава Скорика, який є племінником Соломії Крушельницької, два роки тому був створений проект – картини сучасних українських художників.

Твори відображають образ Крушельницької та провідних театральних діячів, з якими вона була знайома, а також мальовничі місця України та Італії, з якими були пов‘язані життя і творчість примадонни. 18 найкращих картин були спеціально привезені з Італії для виставки у Відні.

Фото: Олександра Саєнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-