Міжнародний музичний фестиваль імені Альберто Лисого проходить у Львові

Міжнародний музичний фестиваль імені Альберто Лисого проходить у Львові

Укрінформ
У Львові проходить Міжнародний музичний фестиваль імені Альберто Лисого.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

“Фестиваль імені Альберто Лисого проходить у співпраці з Association «Rencontres Musicales Camerata Lysy» (Швейцарія). Імпреза спрямована на популяризацію багатої музичної спадщини видатного музиканта, скрипаля, педагога, аргентинця українського походження Альберто Лисого, його виконавської та просвітницької традиції серед молодого покоління українських музикантів. Це надасть їм можливість розвивати свої виконавські та художні навички”,- йдеться у повідомленні.

Програма концертів фестивалю включає камерні твори з репертуару Альберто Лисого, серед яких Струнний квінтет В.А. Моцарта, Фортепіанний квінтет А. Дворжака, Струнний секстет П. Чайковського, Струнний октет Ф. Мендельсона, Концерт для двох скрипок та струнного оркестру М. Арнольда.

Окрім того, у межах фестивалю відбудуться безкоштовні майстер-класи для учнів музичних шкіл та консерваторії за класом скрипки, альта, віолончелі та фортепіано. Організатори планують зробити фестиваль щорічним культурним заходом у Львові.

Читайте також: На новий сингл "Так приємно" співака Ділю надихнуло народження доньки

Альберто Лисий — аргентинський скрипаль та диригент українського походження, педагог, композитор, громадський діяч. Походив із сім’ї українських емігрантів. Гри на скрипці вчився у батька. Став лауреатом низки престижних міжнародних конкурсів. Як соліст Лисий грав із симфонічними оркестрами США, Великої Британії, філармонічним оркестрами Нью-Йорка, Лондона, Рима, Амстердама.

Засновник ансамблів камерної музики — «Camerata Bariloche», «Камерата А. Лисого». Був засновником диригентом та художнім керівником Міжнародної музичної академії І.Менухіна у Ґштаді, де проходили стажування багато молодих українських музикантів. Помер 20 грудня 2009 року у Швейцарії.

Фото: Львівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-