На дитячому Віденському балі в Києві покажуть мюзикл про юнака з інвалідністю

На дитячому Віденському балі в Києві покажуть мюзикл про юнака з інвалідністю

Відео
Укрінформ
Мюзикл про юнака з інвалідністю та його подругу, які мріяли побувати на Віденському балу, покажуть у Києві, а потім - і в інших містах країни.

Прем'єра вистави відбудеться на дитячому Віденському балу цієї неділі, 14 квітня. Про це на відкритій репетиції, яка відбулася сьогодні у Колонній залі КМДА, кореспонденту Укрінформу повідомила організатор Віденських балів в Україні Марина Ігнатуша.

"Першими наш мюзикл "Одна щаслива історія" побачать учасники дитячого Віденського балу в Києві. Він створений спеціально для балу і повністю відповідає нашій благодійній місії. Наступні вистави відбуватимуться під час наших балів в інших містах України і не тільки. Наступні заходи ми плануємо у Львові, Одесі тощо", - розповіла Ігнатуша.

Головні вокальні партії в мюзиклі виконають дебютанти "дорослого" Віденського балу Аліна Башкіна та Кір Каплуновський. Актор зізнався, що навчитися співати сидячи та пересуватися в інвалідному візку йому було нелегко.

Відео: Ukrinform TV

"Але для нас важливо, щоб діти з інвалідністю, які будуть гостями балу, побачили цей мюзикл і повірили, що життя відкрите перед ними, у них є багато можливостей і вони зможуть реалізувати себе", - зазначив Каплуновський.

Його партнерка по сцені додала, що, крім виступу, вони збираються поспілкуватися на балу з вихованцями столичного Центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Як повідомили огранізатори, загалом у виставі візьмуть участь 50 професійних акторів, зокрема, близько 30 вихованців Харківської балетної школи, які вже прибули до Києва на репетиції.

Сценічні костюми для виконавців безкоштовно створив українських бренд підліткового одягу ПАРА SOLO.

Читайте також: На дитячому Віденському балу в Києві покажуть композиції за сюжетами казок

"Ми створюємо одяг для молоді, і нам було цікаво працювати над костюмами, створювати певний образ для кожного актора. Також для нас важливо те, що мюзикл піднімає проблеми повноцінного життя для людей з інвалідністю. Ми вже брали участь у проектах для вихованців інтернатів, спеціалізованих закладів для дітей з різними хворобами: ми вдягали їх, робили постановки, дарували свій одяг", - розповів співзасновник бренду Юрій Бабаєв.

Дизайнер Лілія Кухарчук зазначила, що створені для мюзиклу костюми яскраві, блискучі, відображають тенденції сучасної підліткової моди та бунтарський дух героїв.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня в Колонній залі Київської держадміністрації відбудеться дитячий Віденський бал, в якому візьмуть участь понад 200 дебютантів, серед яких є діти відомих людей, вихованці столичного Центру реабілітації дітей з інвалідністю, призери олімпіад та конкурсів, маленькі актори та танцюристи. Формат заходу аналогічний традиційним Віденським балам.

В основу мюзиклу "Одна щаслива історія", режисером якого є Віктор Книш, покладена майже голівудська історія про юнака Артура і дівчину Валері, які познайомилися в Інтернеті і домовилися разом взяти участь у балі. Та коли вони зустрілися в реалі, виявилося, що хлопець пересувається в інвалідному візку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-