У Дніпрі

У Дніпрі "жінка-метелик" народила здорову дитину

Укрінформ
У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. Мечникова стався унікальний випадок - "жінка-метелик" народила здорову дитину.
Про це повідомила завідувачка акушерської реанімації в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім І. Мечникова Ірина Китова на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні Алінка надійшла до нас під час пологів - важка анемія, переливання крові, безліч ран, відсутність шкіри на животі. Але головне - оптимізм і довіра нам !!! Терміново зібрали консиліум, ухвалили рішення народжувати консервативно. І ... народилася принцеса абсолютно здорова! Це щастя - бачити очі мами, яка плаче від радості. Народження дитини у хворих бульозним епідермолізом дистрофічній форми, як у нашій підопічної, - велика рідкість. А народження здорової дитини - тим більше! Але все вийшло», - написала Китова.

Читайте також: Аспірин, допінг, та швидка "доставка" ліків: Супрун розвіяла міфи про лікування серця

Аліна хворіє бульозним епідермолізом з народження. Вона відчуває постійний біль. Аліна пережила відсутність друзів, загибель батьків, дитячий будинок.

Бульозний епідермоліз - група генетично і клінічно гетерогенних захворювань, що характеризується утворенням пухирів і ерозій на шкірі та слизових оболонках. Особливістю цієї хвороби є вразливість шкіри, її чутливість до будь-якого механічного впливу. Захворювання є результатом мутацій в більш ніж 10 генах, що кодують білки, розташовані в різних шарах шкіри.

Наразі вчені ведуть дослідження з лікування цього захворювання в трьох напрямках: генна терапія, протеїнова (білкова) терапія і клітинна терапія (використання стовбурових клітин). Всі ці види лікування перебувають на різних етапах розробки. Дітей, народжених з такою аномалією, називають «діти-метелики».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-