Квітень стане місяцем української культури у турецькій Анкарі

Квітень стане місяцем української культури у турецькій Анкарі

Укрінформ
У турецькій Анкарі квітень стане місяцем української культури, під час якого буде проведено низку заходів.

Про це Укрінформу розповіла перший секретар посольства України в Туреччині, яка відповідає за культурно-гуманітарне співробітництво, Ореста Старак.

«Квітень в Анкарі стане місяцем української культури. Відкриють його українські кулінарні дні з 3 по 5 квітня у форматі a la carte dinner. Страви для цього заходу готуватиме спеціально запрошений гість з України, всесвітньо відомий кухар Юрій Ковриженко, який є призером престижної світової нагороди Global Chef Awards у 2017 році», - розповіла дипломат.

Крім того, за її словами, вистава «Роксолана» Київського театру тіней пройде 11 квітня в рамках театрального фестивалю. Третій квітневий захід – це виступ Київського камерного оркестру 17 квітня в залі президентського симфонічного оркестру Туреччини. Завершить цю низку заходів виступ ансамблю імені Вірського, який відбудеться 21 квітня в рамках 36-го міжнародного щорічного музичного фестивалю.

Читайте також: Писанки, петриківка і хор ім. Верьовки: українці приїхали на Фестиваль Емірату Шарджа

«За словами організаторів фестивалю, два заходи в рамках міжнародного музичного фестивалю викликають найбільший ажіотаж серед турецької публіки: виступ ансамблю Вірського і виступ іспанського колективу. Квитки вже практично розкуплені», - зазначила Старак.

Вона також наголосила на важливому значенні заходів культурної дипломатії для зміцнення зв'язків між Україною та Туреччиною, надання громадянам обох країн можливості знайомитися із культурою одне одного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-