Конкурс Future Generation Art Prize 2019 оголосив переможців

Конкурс Future Generation Art Prize 2019 оголосив переможців

Фото
Укрінформ
22 березня у Києві відбулася церемонія нагородження лауреатів 5-го конкурсу Future Generation Art Prize 2019.

PinchukArtCentre оголосив переможця 5-го конкурсу Future Generation Art Prize 2019 — міжнародної премії для молодих художників віком до 35 років, заснованої Фондом Віктора Пінчука. Переможницею стала Емілія Шкарнуліте з Литви. Дівчина отримала премію у $100 000 — $60 000 готівкою та $40 000 на фінансування її художньої практики. Також $20 000 було вручено у якості двох спеціальних премій художниці Габріель Ґолаят із ПАР та групі Cooking Sections із Великобританії. Переможців особисто привітав Віктор Пінчук, який завітав на церемонію разом із дружиною Оленою Пінчук.

Переможців конкурсу обрало міжнародне журі, до складу якого увійшли Хор Аль-Касімі (президент фонду Sharjah Art Foundation і Міжнародної асоціації бієнале), Пабло Леон де ла Барра (куратор, музей і фонд Соломона Гуггеанхайма), Бйорн Гельдхоф (арт-директор PinchukArtCentre), Тім Марлоу (арт-директор Королівської академії мистецтв в Лондоні) і Габі Нгкобо (куратор 10-ї Берлінської бієнале).

Читайте також: PinchukArtCentre представить виставку номінантів Future Generation Art Prize 2019

Всі художники-номінанти премії візьмуть участь в груповій виставці "Future Generation Art Prize 2019 @ Venice", яка пройде в паралельній програмі 58-й Венеціанській бієнале. У 2020 році в PinchukArtCentre анонсували персональну виставку Емілії Шкарнуліте.

Виставка 21-го номінанта на премію Future Generation Art Prize 2019 триватиме до 7 квітня 2019 року.

Фото: jetsetter.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-