Сумський музей зацікавив археологів, які вивчають Велике розселення слов'ян

Сумський музей зацікавив археологів, які вивчають Велике розселення слов'ян

Укрінформ
Інститут археології НАН України та Сумський обласний краєзнавчий музей уклали угоду про співпрацю у науковій, експозиційній та просвітницькій сферах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор музею Владислав Терентьєв.

«Наш музейний заклад може пишатися своїми археологічними знахідками. І це відзначили в Інституті археології НАН України, з яким у рамках планової теми «Матеріали до археологічного атласу України (слов’яни та їх сусіди в І тис. н. е.)» підписано угоду про співпрацю, яка передбачає спільне вивчення матеріалів пізньоримської доби (ІІІ–V ст.) та епохи Великого розселення слов’ян (V–VII ст.) з колекції Сумського обласного краєзнавчого музею», - зазначив Терентьєв.

За його словами, першим етапом цієї роботи стало опрацювання трьох скарбів VII сторіччя, виявлених на території Сумщини і переданих до фондів музею протягом останніх років.

«Їх дослідженнями займаються разом працівники Інституту археології НАН України та Сумського обласного краєзнавчого музею», - сказав Терентьєв.

На запитання кореспондента Укрінформу, наскільки тривалою буде ця співпраця, він сказав: «Напишіть: довгострокова!».

Читайте також: Справа "скіфського золота": Джапарова сказала, хто представляє в суді кримські музеї

Разом з тим Терентьєв заявив: «Ми відкриті для усіх ЗМІ і готові демонструвати широкому загалу свої скарби. Укрінформ на своїх ресурсах вже давав можливість ознайомитися з деякими з них, і, вважаю, ця практика повинна зберігатися».

Фото: museum.sumy.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-