Український фільм

Український фільм "Вулкан" про перекладача ОБСЄ скоро вийде у прокат

Відео
Укрінформ
Драму з елементами комедії режисера Романа Бондарчука «Вулкан» українські глядачі зможуть побачити вже з 4 квітня 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

«Фільм розповідає про перекладача ОБСЄ Лукаса, який у складі моніторингової місії вирушає на кордон з Кримом та за дивних збігів обставин залишається сам у маленькому містечку на півдні України. Там він занурюється у життя української провінції, у світ, який виходить за рамки його уяви, де речі виглядають повністю відірваними від усякої логіки чи структури. У цих дивних місцях Лукас отримує шанс почати життя спочатку», - йдеться в прес-релізі.

Як зазначається, світова прем’єра стрічки відбулася 1 липня 2018 року на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах. За своє фестивальне життя проект здобув сім престижних нагород та отримав схвальні відгуки критиків. Зокрема, режисер фільму Роман Бондарчук став лауреатом цьогорічної Шевченківської премії.

Міжнародне видання The Hollywood Reporter помітило у фільмі «нотки похмурого абсурдизму Девіда Лінча, а також деякі приємні карнавальні інтерлюдії, що нагадують Федеріко Фелліні, Еміра Кустуріцу та навіть Уеса Андерсона».

Генеральним продюсером стрічки є компанія «ТАТО ФІЛЬМ», яку очолює продюсер Олена Єршова. Компанія вже створила дев’ять повнометражних міжнародних проектів, які здобули понад 130 міжнародних призів і нагород.

Читайте також: Фільм «Малевич» виходить в український прокат 28 лютого

Головні ролі у «Вулкані» виконують Сергій Степанський, Віктор Жданов та Христина Дейлик. Для Сергія Степанського – одного із найкращих звукорежисерів України – «Вулкан» став акторським кінодебютом.

Дистриб’ютором стрічки в Україні є компанія UFD.

Фото: cineast

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-