Фільм «Малевич» виходить в український прокат

Фільм «Малевич» виходить в український прокат

Укрінформ
Повнометражний документальний фільм "Малевич" Володимира Луцького 28 лютого виходить в український прокат.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

«Прокат проходитиме в столичних кінотеатрах «Жовтень», «Київ», мережі кінотеатрів «Київкінофільм» та у харківському «8 ½». З 14 березня – у чернівецькому кінотеатрі «Кінопалац Чернівці», з 21-го - у вінницькому кінотеатрі «Родина». Наразі ведуться перемовини щодо прокату стрічки в інших містах України”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що прем’єра стрічки про видатного українського художника Казимира Малевича, що відбулася 21 лютого, викликала хвилю негативних відгуків у ЗМІ країни-агресора – РФ через визначення «український».

Тим часом саме на українському періоді життя концентрують увагу творці «Малевича». Місце народження художника в Києві, його подальше зростання в Україні, навчання і ще пізніше – викладання в Академії образотворчого мистецтва – саме на цих питаннях у фільмі зроблено акцент.

Читайте також: Новий фільм про Казимира Малевича розкриє маловідомі сторінки його творчості

Глядач також матиме унікальну можливість побачити відтворений на екрані сценарій супрематичного кіно, написаний художником ще в 1930 році, побачити маловідомі архівні кадри з художником, фотографії його картин з додаванням комп’ютерної графіки, почути спогади родичів, а також численних істориків мистецтва, галеристів та архітекторів з України, Польщі, Нідерландів, Білорусі, Франції.

Стрічка створена компаніями Fresh Production (Київ) та Pilgrim Film (Трієст) за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-