Новий фільм про Казимира Малевича розкриє маловідомі сторінки його творчості

Новий фільм про Казимира Малевича розкриє маловідомі сторінки його творчості

Укрінформ
Оголосили дату прем’єри повнометражного документального фільму «Малевич». Вона відбудеться 21 лютого й буде приурочена до 140-річчю з дня народження великого художника-авангардиста Казимира Малевича.

Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно, за підтримки якого була створена стрічка.

“За визначенням багатьох спеціалістів, Малевич є одним із десяти найбільш важливих художників сучасності, чия творчість початку XX сторіччя визначила розвиток мистецтва на 100 років вперед. Стрічка концентрує увагу глядача на українській частині творчості митця, до цього мало вивченій. Головна мета творців полягала у дослідженні українського походження художника. Саме під час зйомок було встановлено точне місце народження Казимира Малевича у Києві”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні завершили зйомки фільму про Малевича

Сценарій до фільму написала арт-менеджерка, креативна директорка Українського інституту та дослідниця українського мистецтва ХХ століття Тетяна Філевська. У ході створення стрічки вона відвідала Лос-Анджелес, де в інституті Центру Ґетті продемонструвала кольорові оригінали розкадрувань сценарію, який Малевич планував екранізувати разом зі своїм колегою – режисером-авангардистом Гансом Ріхтером.

Держкіно зазначає, що цей матеріал довго залишався маловідомим, тому майбутній фільм є першою спробою познайомити широкий загал із цим задумом художника.

Читайте також: Дослідники з'ясували, де саме в Києві народився Малевич

“Навколо Малевича простих історій не буває. Так і з цим фільмом. Майже три роки роботи, десятки годин зйомок, кілька варіантів сценарію. І, нарешті, ви всі побачите трошки нового і цікавого про Малевича. Вперше писала сценарій і випадково потрапила в кадр. Тому подвійний дебют”, – поділилась у своєму Facebook Філевська.

Стрічку «Малевич» створено у міжнародній копродукції України (компанія Fresh Production Group, продюсери Олег Щербина, Юлия Чернявская, Євген та Ольга Захарови) та Італії (компанія Pilgrim Film, продюсери Андреа Магнані, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо і Кіара Барбо), за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії. Режисером фільму виступив Володимир Луцький, за участі Ігоря Малахова.

Прем’єра картини відбудеться 21 лютого в Києві, у концертному клубі Bel étage, а 28 лютого «Малевич» вийде в обмежений прокат і буде демонструватися у Києві, Харкові та Чернівцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-