Уряд доручив змінити правила відбору на Євробачення

Уряд доручив змінити правила відбору на Євробачення

Укрінформ
Кабінет міністрів доручив Держкомтелерадіо разом із Національним суспільним телебаченням удосконалити правила відбору представника від України на Євробачення.

Відповідне рішення ухвалено за ініціативи віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Проект урядового рішення, який запропонував Кириленко, звучить так: "Держкомтелерадіо разом із Національним суспільним телебаченням України - забезпечити вдосконалення правил відбору представника від України для участі у пісенному конкурсі "Євробачення" з урахуванням обставин, які викликали широкий суспільний резонанс під час проведення відбору представника України у 2019 році".

Віце-прем'єр додав, що широкі кола української громадськості обурені участю у відборі співаків, які гастролювали в Росії.

Рішення уряду також передбачає звернення до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути та ухвалити проект закону про особливості провадження гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території України.

Читайте також: Перевіряти учасників відбору на Євробачення мають "інші служби" — СТБ

Як повідомляв Укрінформ, у фіналі Нацвідбору на Євробачення перемогла співачка Maruv (Ганна Корсун), яка отримала найбільшу кількість балів серед шести конкурсантів. Це викликало скандал, причиною якого стало запитання - яким чином до конкурсу були допущені виконавці, що гастролюють в РФ.

Переможниця національного відбору мала підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією Україною. Одна з умов угоди – відмова від гастролей у РФ, які співачка запланувала на квітень. Однак Національна суспільна телерадіокомпанія України та команда  Maruv не дійшли згоди щодо умов контракту, і співачка відмовилася їхати на конкурс.

Гурти Freedom-jazz та KAZKA також відмовилися від участі в цьому міжнародному пісенному конкурсі.

Водночас член правління Національної суспільної телерадіокомпанії Олександра Кольцова заявила, що Україна може не делегувати жодного учасника на пісенний конкурс Євробачення-2019.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-