Україну на Євробаченні не можуть представляти гастролери по РФ - Кириленко

Україну на Євробаченні не можуть представляти гастролери по РФ - Кириленко

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко категорично проти того, аби Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення представляв той, хто їздить на гастролі до країни-агресора.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Якщо на Євробачення від України поїдуть ті, хто гастролює у Росії та ще й демонстративно збирається робити це і надалі, то краще взагалі туди нікому не їхати. Не треба буде витрачати час на пояснення, що насправді між Україною та РФ не дружба і гастролі, а агресія, анексія і окупація!" - зазначив Кириленко.

Читайте також: Євробачення: Джамала радіє, що глядачі оцінили виступ гурту Freedom Jazz

Як повідомлялося, у першому півфіналі Національного відбору за право виходу у фінал змагалися, зокрема, співачка Maruv та гурт BAHROMA, які виступали у Росії. Maruv (вона ж Анна Корсун) на запитання ведучого Сергія Притули зазначила: "Кожен обирає по-своєму, як нести мир. Хтось обирає зброю, я обираю такий шлях". Вона також повідомила, що виступатиме у квітні у Москві та Санкт-Петербурзі. А гурт BAHROMA відповів, що "любов, як і музика, не має кордонів".

За підсумками першого півфіналу Maruv пройшла у фінал Нацвідбору, який відбудеться 23 лютого і визначить представника від України.

З учасників другого півфіналу до фіналу Нацвідбору пройшов дует "Анна-Марія", який заснували колишні кримчанки Анна і Марія Опанасюк, що нині живуть і займаються шоу-бізнесом у Києві. За даними ЗМІ, батьки сестер залишилися в Криму та співпрацюють з окупаційною владою півострова. Водночас самі Анна й Марія в інтерв’ю українським ЗМІ розповідали, що підтримали Євромайдан. Наразі вони концертів у Криму не дають.

Конкурс Євробачення-2019 у Тель-Авіві проходитиме з 14 до 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-