У Києві покажуть стародавні керамічні “ґаджети” та їхні 3D-моделі

У Києві покажуть стародавні керамічні “ґаджети” та їхні 3D-моделі

Укрінформ
В Музеї історії Києва відкривається виставка «Традиційні ґаджети», на якій представлять найбільшу колекцію керамічних іграшок у столиці.

Про це повідомляється на сайті музею.

“Музей володіє однією з найбільших в Україні колекцій глиняних археологічних іграшок від давньоруської доби (Х-ХІІІ ст.) до нового часу (ХVIIІ-ХІХ ст.), кращу частину якої продемонструє киянам та гостям міста. На виставці буде представлено і дрібну керамічну пластику з колекції Інституту Археології НАН України, і роботи сучасних майстрів. Більшість іграшок експонуватиметься вперше”, – йдеться у повідомленні.

Особливістю цієї виставки стане те, що, крім реальних об’єктів, до експозиції увійдуть їхні копії у форматі 3D.

Читайте також: Сальвадор Далі “оживе” в американському музеї

“Сьогодні електронні ґаджети стали звичними чи навіть буденними для нас речами. Відвідувачі виставки матимуть нагоду докладно роздивитися традиційні «ґаджети» не тільки у вітринах, але й відтворені за допомогою тривимірного моделювання. Скориставшись QR-кодом, розглянути ці ж речі можна буде на персональних ґаджетах”, – пояснюють організатори.

Вони зазначають, що на музейній археологічній виставці 3D-моделі експонатів та їх анімації у такій кількості використовуватимуться в Україні вперше.

Музичне доповнення для проекту створила солістка гурту ONUKA Ната Жижченко, яка зіграла на свищиках ХVII-ХVIIІ століття з музейної колекції.

Виставка «Традиційні ґаджети» триватиме з 13 лютого по 14 березня. У межах проекту пройде кілька майстер-класів із виготовлення керамічних іграшок від гончара Ярослав Чабанюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-