У Харкові презентували польську історичну кінодраму

У Харкові презентували польську історичну кінодраму "Дивізіон надії"

Укрінформ
Історичну кінодраму "Дивізіон надії" про мужніх польських пілотів у лавах Повітряних сил Великої Британії у роки Другої світової, презентували у харківському кінотеатрі "Планета кіно".

Учасниками презентації стали представники Харківської ОДА, генерального консульства Республіки Польща у Харкові, Польського інституту в Києві, знімальної групи фільму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Приємно, що ще одна міжнародна мистецька подія відбувається в Харкові. Цей фільм, знятий поляками в співробітництві з британцями, відбиває історію війни, що має відношення до України. Це ще одне нагадування того, що ці події не можуть повторюватись", - зазначив у своєму слові на відкритті заходу заступник голови Харківської ОДА Анатолій Бабічев.

За його словами, Харківщина розташована поруч з областями, де проходять військові дії, "але чітка позиція голови ХОДА Юлії Світличної дає змогу зберігати стабільність і мир на території регіону".

Як сказав генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський, показ фільму "Дивізіон надії" - це ще один культурний проект, який об’єднує обидві держави: "Маю надію, що такими заходами ми ще більше зближуємо наші відносини. Сподіваюся, що в майбутньому ми будемо показувати ще більше українських фільмів у Польщі та польських фільмів - в Україні".

За словами директора Польського інституту в Києві Бартоша Мусяловича, нещодавно в Польщі був у прокаті фільм українського виробництва "Кіборги". "Сподіваюся, що "Дивізіон надії" також сподобається українському глядачеві", - сказав він.

Читайте також: В український прокат виходить фільм про польську ескадрилью Другої світової

Виконавиця однієї з жіночих ролей, польська акторка Анна Прус відзначила, що у польському прокаті фільм вийшов з назвою "Дивізіон 303": "Це назва елітного винищувального підрозділу, який став одним з найкращих і найефективніших бойових підрозділів свого часу, але українська назва ("Дивізіон надії" - ред.) сподобається більше, вона більш влучна".

Прем'єра фільму зібрала повну залу. Переглянути "Дивізіон надії" можна впродовж двох тижнів у кінотеатрі "Планета кіно" за адресою: ТРЦ "Французький бульвар", вулиця Академіка Павлова, 44Б.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-