В український прокат виходить фільм про польську ескадрилью Другої світової

В український прокат виходить фільм про польську ескадрилью Другої світової

Укрінформ
Посли Польщі та Великої Британії в Україні Ян Пєкло і Джудіт Гоф презентували у Києві польсько-британську історичну стрічку "Дивізіон надії" про події під час Другої світової війни.

Фільм виходить в український прокат 31 січня, а допрем’єрний показ відбувся у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це історія про мужніх польських пілотів в лавах повітряних сил Великої Британії і створення Ескадрильї 303, елітного винищувального підрозділу. Цей загін став одним з найкращих і найефективніших бойових підрозділів свого часу", - зауважив на заході посол Польщі.

Зі свого боку посол Великої Британії додала, що цей фільм в першу чергу дає розуміння того, що спільними діями можна подолати ворога. "Під час війни у Великій Британії кожен 12-й пілот був поляком. Цей фільм - це військова драма, заснована на реальних подіях. Це історія про партнерство і дружбу, завдяки яким здобуваються перемоги на війнах і будується майбутнє", - підкреслила Гоф.

Читайте також: На “Золоту Дзигу” претендують 97 фільмів

Як повідомлялося, фільм “Дивізіон надії” - це історія про польських повітряних асів, які брали участь у битвах за Британію під час Другої світової війни, та про створення Ескадрильї 303, що була однією з найкращих і найефективніших винищувальних підрозділів під час війни.

Режисери кінострічки Деніс Деліч та Вєслав Саневський за основу сюжету взяли книгу Аркадія Фідлера – журналіста, який особисто пережив і записав історію легендарного бойового підрозділу у книзі «Дивізіон 303». На сьогодні у Польщі її перевидавали 30 разів, окрім цього, її переклали багатьма мовами світу, зокрема англійською, французькою, португальською, німецькою мовами.

В Україні фільм покажуть завдяки Польському інституту у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-