Еротика і страждання. Олександр Ройтбурд покаже новий проект про закоханих

Еротика і страждання. Олександр Ройтбурд покаже новий проект про закоханих

Укрінформ
У київській галереї “Щербенко Арт Центр” 14 лютого відкриється персональна виставка українського художника Олександра Ройтбурда. Проект отримав назву “День закоханих”.

Як повідомляють організатори виставки, до експозиції увійдуть нові роботи Ройтбурда, присвячені темі кохання.

За словами кураторів “Щербенко Арт Центру”, ця серія є своєрідним логічним продовженням попереднього проекту під назвою "Копії для підміни", що постала реакцією Ройтбурда на безпідставні звинувачення у намірі підмінити колекцію Одеського художнього музею, директором якого начебто саме для цього він і став.

Читайте також: Ройтбурд розповів про перші кроки на посаді директора художнього музею

“Серія «копій» дійсно з’явилася, але дещо несподіваною. Замість точного відтворення глядачі побачили «супрематичні алюзії», що водночас і звели нанівець звинувачення, і підтвердили гармонійне поєднання директора державного музею і художника-постмодерніста в одній особі”, – пояснюють організатори.

Також вони зазначають, що у серії "День закоханих" відображена гіпертекстова історія кохання. “Це історія довжиною в день, у ніч або в нескінченність. У ній є спокуса, відвертий еротизм, страждання, пожертва, флірт і романтичність, пропущені крізь призму світового мистецтва”, – зазначають у “Щербенко Арт Центрі”.

Виставка Олександра Ройтбурда триватиме з 14 лютого по 16 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-