Ройтбурд розповів про перші кроки на посаді директора художнього музею

Ройтбурд розповів про перші кроки на посаді директора художнього музею

Укрінформ
Відомий художник Олександр Ройтбурд, якого у понеділок голова Одеської ОДА Максим Степанова призначив директором Одеського художнього музею й уклав із ним 5-річний контракт, розповів про свої перші кроки на цій посаді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу разом з колективом зробити художній музей відкритим, сучасним закладом культури - прошу не плутати з поняттям "музей сучасного мистецтва". По-перше, планую зробити трохи інші акценти в експозиції картин, але шедеври залишаться на своєму місці. Іншими словами, історична частина закладу має бути такою, яку задумували його засновники. По-друге, хочу, щоб музей був відкритим - для родинного дозвілля, став дружнім для туристів. По-третє, має бути оновлено сайт музею, на сторінках якого мають бути викладені 100 шедеврів Художнього музею із багатьох тисяч, в тому числі тих, як зберігаються в запасниках. Щоб світ бачив, що в нас є і чому музей треба відвідати. Також хочу, щоб у закладі були аудіогіди", - зазначив Ройтбурд.

Ройтбурд пообіцяв зробити все належне, щоб постійно зростали фонди музею, не було жодних конфліктів у колективі, залучити фахівців для вивчення технічного стану будівлі  і створити "декілька структур довкола музею: громадську раду в складі авторитетних діячів культури, а також опікунську раду музею, до якої будемо запрошувати представників середнього і великого бізнесу з тим, щоб вони стали меценатами закладу. Так само будемо залучати до ради представників державних структур, які можуть стати нашими лобістами у коридорах влади".

Читайте також: Нищук вірить, що Ройтбурд приведе у музей креативну команду

Зі свого боку, голова ОДА Степанов заявив, що "готовий упродовж найближчих місяців вирішувати з депутатами облради та меценатами питання фінансування ремонту та будівлі музею". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-