Нищук вірить, що Ройтбурд приведе у музей креативну команду

Нищук вірить, що Ройтбурд приведе у музей креативну команду

Укрінформ
Міністерство культури України вітає рішення голови Одеської ОДА Максима Степанова про призначення Олександра Ройтбурда директором Одеського художнього музею.

Про це заявив очільник міністерства Євген Нищук, повідомляє прес-служба відомства.

"Ми розглядаємо постать Олександра Ройтбурда як менеджера, який готовий привести креативну команду, готовий своїм авторитетом вдихнути нове життя в розвиток музею, створити опікунську раду та залучити до неї авторитетних людей, готових в короткі терміни вирішувати проблемні питання, як, наприклад, ремонту даху музею, яке наразі у всіх на слуху", - підкреслив міністр.

В Мінкультури зазначили, що художник Олександр Ройтбурд 6 грудня 2017 року на законних підставах переміг у конкурсі на посаду директора Одеського художнього музею. Втім, упродовж наступних трьох місяців його кандидатура так і не була затверджена обласною радою, що призвело до конфлікту в мистецькому середовищі. 

Читайте також: Ройтбурда призначили директором Одеського художнього музею

При цьому в міністерстві нагадують, що найвищу юридичну силу в Україні має закон, а згідно з нормами діючого закону "Про культуру", зокрема в частині запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури, рішення про визначення переможця конкурсу приймає конкурсна комісія.

"Є чітка процедура призначення керівника закладу культури, є конкурсна комісія, на яку покладена відповідальність обрати серед кандидатів найдостойнішого. В цьому випадку комісія з фахових експертів визначила переможцем Олександра Ройтбурда. Саме його програма, передусім як менеджера, була визначена найбільш перспективною для розвитку музею. Нашим завданням є виконання закону і недопущення прецедентів, коли політики, керуючись власними смаками та вподобаннями, втручаються в культурні процеси в держави. Це неприпустимі речі", - наголосив Нищук.

Як повідомляв Укрінформ, голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов 19 березня підписав розпорядження про призначення художника Ройтбурда директором обласної комунальної установи «Одеський художній музей» і уклав з ним відповідний контракт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-