На телеканалі Paramount Comedy виявили брак національного продукту

На телеканалі Paramount Comedy виявили брак національного продукту

Укрінформ
ТОВ «Віжн медіа», що базується у Києві та поширює на супутнику американський розважальний телеканал «Paramount COMEDY», винесли попередження через невиконання закону про мовні квоти.

За таке рішення проголосували члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 січня, повідомляє прес-служба регулятора.

"Підставою для цієї санкції стала недостатня частка у програмах мовника передач національного виробництва", – зазначається у повідомленні.

«Віжн медіа» зобов’язали сплатити штраф у розмірі 19 тисяч гривень, що становить 5% розміру ліцензійного збору.

Читайте також: Мовні квоти: радіостанції торік оштрафували на 1,7 мільйона

У Нацраді уточнили, що перевірка відбулася 14 грудня на основі моніторингу від 4 грудня 2018 року. За її результатами з’ясували, що обсяг національного аудіовізуального продукту становив 48,22%, тоді як частиною першою статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" визначено, що в загальному обсязі мовлення таких програм має бути не менше 50%.

Зафіксований факт порушення свідчить також про невиконання телерадіоорганізацією ще й частини восьмої статті 28 цього Закону, яка ставить перед мовниками вимогу дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення.

Застосувавши санкцію "оголошення попередження", Національна рада зобов’язала ТОВ "Віжн медіа" упродовж місяця увідповіднити свою діяльність до вимог чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-