У Києві знімуть україно-швейцарський фільм про “забуту” вчительку з Луганська

У Києві знімуть україно-швейцарський фільм про “забуту” вчительку з Луганська

Укрінформ
20 січня ув Києві стартують зйомки нового фільму режисерки Дар’ї Онищенко “Забуті”. Фінансову підтримку для його створення нададуть Міністерства культури України і Швейцарії.

Про це повідомила Укрінформу Дар’я Онищенко.

В центрі стрічки “Забуті” – молода вчителька української мови Ніни, яка через сімейні обставини змушена залишитися на тимчасово окупованій території, в Луганську. На тлі політичних подій на сході України у фільмі розгортається пристрасна історія кохання: Ніна закохується в Андрія – хлопця-сироту, який бореться з несправедливістю в окупованому місті.

Режисерка хоче присвятити свою картину людям, які не по своїй волі залишились “по ту сторону”. “Жоден з нас не має права забувати про них”, – переконана Онищенко.

“Забут” стануть спільним творчим проектом Дар’ї Онищенко з українською художницею Марією Куліковською, яка також зіграє у фільмі. У стрічці Марія відтворить арт-перформанс, в якому вона знищує свої скульптури. Таким чином мисткиня метафорично повторить правдиву історію, яка відбулась в культурному фонді “Ізоляція” в Донецьку у 2014 році, коли бойовики захопили його територію.

Виробництвом фільму “Забуті” займаються компанії “Директорія Кіно” з українського боку та “Леман Сістерс” – зі швейцарського. Продюсерами стрічки стануть Ігор Савіченко, Дмитро Кожема і Клаудіа Леман.

Читайте також: У Нью-Йорку відбулася прем’єра “Донбасу” Сергія Лозниці

Ролі у стрічці виконають молоді українські актори: Марина Кошкіна, Данііл Каменський, Василь Кухарський та Олексій Горбунов, який зіграв у дебютному повнометражному фільмі Дар’ї Онищенко “Істальгія”.

Зйомки картини триватимуть до кінця лютого 2019 року. Оператор виступить Ероль Зубцевіч, чиї роботи неодноразово брали участь у конкурсах Каннського, Берлінського та інших кінофестивалей.

Продюсери планують представити майбутній фільм Дар’ї Онищенко на одному з міжнародних кінофестивалів. Наразі дата прем’єри стрічки невідома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-