У Нью-Йорку відбулася прем’єра “Донбасу” Сергія Лозниці

У Нью-Йорку відбулася прем’єра “Донбасу” Сергія Лозниці

Фото
Укрінформ
Ввечері у п'ятницю, 11 січня, у Музеї рухомого зображення у Нью-Йорку вібдулася прем’єра стрічки “Донбас”.

Режисер Сергій Лозниця був особисто присутній на заході, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я почав думати про цей фільм, коли почалася війна між Росією та Україною, яка триває й досі, вже чотири з половиною роки. Я спостерігав за розвитком ситуації із самого початку”, - розповів Лозниця, презентуючи фільм американській аудиторії.

Сергій Лозниця

Читайте також: "Донбас" Лозниці не увійшов до шорт-листа на "Оскар"

Прем’єрою “Донбасу” у Музеї рухомого зображення розпочався фестиваль кіно “First Look 2019” (англ. “Перший погляд 2019” - ред.). Показу стрічки передували вступні слова засновника фестивалю Девіда Шварца, куратора Еріка Гайнза, викладача української мови у Колумбійському та Єльському університетах, директора Українського кіноклубу у Колумбійському університеті Юрія Шевчука.

“Лозниця у фільмі “Донбас” неперевершений. Йому байдуже, хто що подумає. Проте жоден глядач не залишиться байдужим. Сподіваюся, вам сподобається фільм”, - сказав Юрій Шевчук, звертаючись до аудиторії перед початком показу.

Юрій Шевчук

Засновник фестивалю Девід Шварц відзначив, що “Донбас” це “справді надзвичайний фільм” і його тішить вітати на прем’єрі у Нью-Йорку “одного з найкращих світових режисерів, який спеціально прибув на прем’єру”.

Девід Шварц

Кінозала Музею рухомої картинки, де відбувався показ, була майже повністю заповнена. Після завершення сеансу режисер поспілкувався із глядачами.

Прем’єра відбулася за співпраці Музею рухомого зображення (Нью-Йорк, США), Інституту Гарімана і Програми українських досліджень Колумбійського університету (США). Ще один фільм Сергія Лозниці, “Процес”, буде представлений у суботу, 12 січня.

Світова прем’єра драматичного фільму Сергія Лозниці “Донбас” спільного виробництва України, Німеччини, Франції, Нідерландів та Румунії, відбулася 9 травня 2018-го року. Фільм отримав нагороду за найкращу режисуру у програмі «Особливий погляд» на 71-му Каннському міжнародному фестивалі. Він також отримав гран-прі за найкращий фільм 15-го Фестивалю європейського кіно в Севільї, “Золотого павича” за найкращий фільм на 49-му Індійському міжнародному кінофестивалі у Гоа, “Срібну піраміду” - спеціальний приз журі найкращому режисерові - 40-го Каїрського міжнародного кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-