У Франківську встановили скульптуру Святої родини

У Франківську встановили скульптуру Святої родини

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську на території Палацу Потоцьких встановили скульптуру Святої родини. Щороку її доповнюватимуть новим елементом.

Про це повідомив у Фейсбуці Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

«Палац Потоцьких відкриває двері та запрошує колядувати! Сьогодні тут з‘явилися нові мешканці - Свята родина. Скульптури виконані у стилістиці орігамі, але з бетону. Зараз тут є Марія, Йосип та маленький Ісусик. А кожного року скульптура доповнюватиметься новим елементом», - повідомив Марцінків.

Він зауважив, що від Різдва й до Водохреща брама Палацу Потоцьких буде відкритою. Потрапити всередину франківці та гості міста зможуть з 12.00 до 18.00.

«Сюди можна буде прийти поколядувати й зробити теплі різдвяні світлини», - повідомив мер міста.

Читайте також: У Вінниці Дідів Морозів та Снігурок збирають на велопарад

В Івано-Франківську Палац Потоцьких — пам'ятка архітектури та містобудування історичного значення. Комплекс палацу був збудований у 1672—1682 рр. і добудовувався у 1980-х. Його звів польський коронний гетьман Анджей Потоцький для себе і родини. У радянські часи тут діяв військовий госпіталь.

Наразі дослідники не мають навіть приблизного «портрету» резиденції. Історія палацу, найбільш ймовірно, зберігається у польських або австрійських архівах.

Фото: Руслан Марцинків, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-