Що читати на вихідних: 9 грудневих новинок українських видавництв

Що читати на вихідних: 9 грудневих новинок українських видавництв

Огляд
Укрінформ
За традицією підготували добірку нових книжок, з якими буде не так болісно перечікувати зиму. Усамітнитись вдома у компанії кота чи покласти другові під ялинку – ці книги стануть у нагоді за будь-яких умов – душевних і погодних.

“Прорив у швидкості читання. Книжка за день — це реальність”, Пітер Камп

Наш формат

Ваша книжкова полиця забита вщент, але підступитися до неї немає часу? Пітер Камп запевняє, що навчитися читати швидко можна, і для цього не обов’язково бути генієм. Для цього він створив посібник, в якому детально описана техніка скорочитання, яку, за словами автора, здатен опанувати будь-хто.

Воевивидь, варто довіряти Кампу, адже він досліджує способи швидкісного читання вже понад 20 років. За цей час Камп устиг заснувати власну компанію Peter Kump Reading Consultants, яка дає поради топ-менеджерам великих корпорацій та поважним чиновникам, зокрема представникам Білого дому.

.

"ТЕУРА. Софія Яблонська"

Родовід

Чудова нагода познайомитись із непересічною постаттю Софії Яблонської – української письменниці, операторки і мандрівниці. Попри те, що вона була плодовитою мисткинею і, мабуть, першою українкою, яка у 1930-х роках побувала в далеких Африці, Азії й Океанії, на батьківщині досі про неї відомо доволі мало.

Саме тому видавництво “Родовід” вирішило повернути Яблонську в український мистецький дискурс і випустило альбом, який репрезентує її творчість. Крім детальної біографії Софії, до видання увійшли її світлини з навколосвітньої подорожі, які надала онука Яблонської, котра мешкає в Парижі, – Наталі Уден. Ще одна особливість альбому в тому, що передмову до нього написала Оксана Забужко.

"Мій друг кит повернувся", Бенджі Девіс

Nebo Booklab Publishing

Продовження зворушливої історії про відвагу та дружбу, яка розчулить і дитину, і дорослого. В центрі сюжету – самотній хлопчик Ноі, який живе у відлюдному місці на березі моря зі своїм татом. Якось улітку він познайомився з китом, якого викинуло на берег після шторму. Ноіпотоваришував з китом, але невдовзі повинен був попрощатися зі своїм новим другом, тому що він мав повертатися у морські глибини. Коли прийшла зима, Ноі майже щодня приходить на пляж, чекаючи на кита.

.

"Kateryna", Тарас Шевченко

Основи

“Кохайтеся ж, чорнобриві, та не з москалями…” – писав свого  часу Тарас Шевченко, навіть не підозрюючи, наскільки  актуальним буде цей рядок через майже 180 років.

Видавництво “Основи” продовжує поповнювати свою колекцію нових версій класики української літератури. Цього разу це добре відома зі шкільних років поема Тараса Шевченка про знедолену дівчину, яку покинув напризволяще з дитиною на руках коханий. Аби осучаснити книгу і зацікавити історією іноземців, твір переклали англійською й доповнили ілюстраціями, які створив молодий художник Микола Толмачов.

"Дуже дивний будинок. 99 романів", Ярослав Мельник

Фоліо

У своїй останній книзі Ярослав Мельник пропонує поглянути на себе і своє оточення з несподіваної точки зору, аби з’ясувати, як не деградувати в сучасному світі. У його мініатюрних романах досить незвично переплітаються серйозність, ліризм та іронія, деталі побуту, духовність та фізіологія. Часом тексти Мельника можуть шокувати своєю відвертістю, польотом думки та уяви. Але якщо ви загартований читач, сміливо беріться до цієї книги.

Ярослав Мельник – українсько-литовський письменник, лауреат престижних премій. Його роман "Далекий простір" став "Книгою року-2013" за версією BBC Україна та "Книгою року-2017" у Франції. Також Мельника знають за антиутопічним романом "Маша, або Постфашизм", який став бестселером.

"Ейлін", Отесса Мошфег

Vivat

Книга визнаної у світі американської письменниці Отесси Мошфег нарешті вийшла і в Україні. Роман  “Ейлін” розповідає про 7 днів з життя дівчини, яка мешкає у маленькому містечку й працює в колонії для підлітків. Вона втратила матір, потерпає від пиятик батька і мріє переїхати до мегаполіса.

На перший погляд сюжет здається доволі буденним, однак те, що ця книга потрапила до фіналу Букерівської премії 2016 року, свідчить про неабияку майстерність авторки.

.

.

"Прокрастинація", Бурка Джейн Б., Юен Ленора М.

Видавництво Старого Лева

Що робити, коли у вас купа справ, але ви все одно скролите Facebook і знаходите приводи відкласти нагальне на потім? Психологині Джейн Б. Бурка та Ленора М. Юен стверджують,  що прокрастинатор – це не вирок. Вони написали книжку з перевіреними на власній практиці способами збільшити свою ефективність, а значить  – досягти успіху набагато швидше. Ця книга – не сухий лікбез, а сповнений іронії порадник, який допоможе вберегти нерви і не робити місячний звіт в останню ніч перед здачею.

.

.

"Гра", Ірина Тетера, Олександр Онуфрієв

Брайт Букс

Режисер Олександр Онуфрієв написав сценарій психологічного трилера, за яким планував зняти свій перший повнометражний фільм. Потім він дав його почитати письменниці Ірині Тетері, яка вирішила створити з тексту роман.

У центрі сюжету – 40-річний Максим. Він вигадав гру та зібрав клуб із восьми однодумців. Правила прості: той, кому дістанеться піковий туз, стає "вбивцею". Одного дня межа між реальністю і фантазію розмиється настільки, що гравці втратять контроль над собою.

.

.

"Олмейрова примха. Вигнанець з островів", Джозеф Конрад

Tempora

Нещодавно видавництво “Темпора” випустило фундаментальне видання, під обкладинкою якого – перші два романи англійського письменника, який народився в Україні, Джозефа Конрада.

Ці книги свого часу принесли Конраду визнання на лондонській літературній арені, але разом з тим дали підстави називати його "екзотичним письменником".

За словами видавців, вони поставили за мету повернути творчість Джозефа Конрада до України, яка вже майже століття лишається обділеною увагою читача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-