На львівську сцену повернуться “Різдвяні фантазії”

На львівську сцену повернуться “Різдвяні фантазії”

Укрінформ
Після 13-річної перерви на сцені Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької у Львові покажуть музично-театралізоване дійство «Різдвяні фантазії».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор-розпорядник театру Тарас Лисак.

“Надзвичайно тішить відродження “Різдвяних фантазій”, адже насамперед це хороша музика. До появи симфонічної сюїти Юрія Саєнка (на основі якої створили виставу, - ред.) такого масштабного твору про українську коляду не було. Вона оригінальна і дарує відчуття свята — нашого українського свята”, - зазначив Лисак.

За словами директора-розпорядника Театру імені Марії Заньковецької, ідея оригінального проекту “Різдвяних фантазій” належить оркестру “ІNSO-Львів” та продюсерсько-рекординговій компанії “Студія Лева”.

Читайте також: Рига запрошує пройтися "Шляхом різдвяних ялинок"

“Різдвяні фантазії" дебютували на сценах львівського та київського оперних театрів під орудою швейцарського диригента Гунгарда Маттеса, завоювавши прихильність і серед глядачів, і в мистецьких колах. Проте згодом в оркестрі “ІNSO-Львів” та “Студії Лева”, яка фінансувала проект, відбулися зміни, і “Різдвяні Фантазії”, образно кажучи, потрапили на “полицю”, - розповідає Тарас Лисак.

Щоб відродити це музично-театралізоване дійство, організатори - агентство «Інтерколор-Україна», а також львівські актори, режисери і продюсери - запросили оркестр під керівництвом Богдана Мочурада, який тепер виконуватиме симфонічну сюїту Юрія Саєнка «Різдвяні фантазії». У другій частині також візьмуть участь інші популярні виконавці та мистецькі колективи, зокрема уславлений чоловічий вокальний октет «Орфей», який вже підкорив Європу, танцюристи та вокалісти львівського мистецького центру “Веселі черевички”, Фома з гурту “Мандри”, Назар Савко та «піккардієць» Славко Нудик у ролі ведучого.

Прем`єрний показ оновлених "Різдвяних фантазій" відбудеться 9 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-