Режисер-документаліст Пастернак їде з ретроспективою до Києва

Режисер-документаліст Пастернак їде з ретроспективою до Києва

Укрінформ
Творчий вечір і ретроспектива робіт Йосипа Пастернака, учня Фелікса Соболєва та співробітника студії "Київнаукфільм", відбудеться 20 та 21 грудня у столичному кінотеатрі "Жовтень".

Про це повідомляється на сторінці Docudays UA у Фейсбуці.

"Останні роки режисер живе у Франції та знімає для телекомпаній, серед яких France 3 і Arte. У Києві документаліст представить чотири картини, кожна з яких осмислює важливі періоди в новітній історії України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це фільми "З Малоросії в Україну", "Три дні у серпні" (20 грудня, о 18:00 та 19:30), а також "Помаранчева зима" та "Україна. Громадянське пробудження" (21 грудня, о 18:00 та 19:30). Автор сам представлятиме свої фільми. 20 грудня після другого сеансу відбудеться відкрите інтерв'ю Семена Глузмана з Йосипом Пастернаком (початок о 20:40).

Читайте також: Держкіно дасть понад 2,2 мільйона на документальний фільм "Вдивляючись у темряву"

Йосип Пастернак, зокрема, відомий тим, що його фільм "Гулаг" у 1990 році номінувався Європейською кіноакадемією на приз за найкращий документальний фільм року. У тому ж 1990-му ще один його фільм - "Чорний квадрат" отримав Гран-прі міжнародних кінофестивалей в Мумбаї та Чикаго.

Фото: Макс Требухов, LB.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-