Держкіно дасть понад 2,2 мільйона на документальний фільм

Держкіно дасть понад 2,2 мільйона на документальний фільм "Вдивляючись у темряву"

Укрінформ
Держкіно уклало контракт з компанією "ВІАТЕЛ" про надання кінопроекту "Вдивляючись у темряву" державної фінансової підтримки у сумі 2 млн 228 тис. 985 грн при загальній вартості виробництва фільму 5 млн 502 тис. 215 грн.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Кінопроект спільного українсько-шведського фільму "Вдивляючись у темряву" став одним з переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. Режисер та автор сценарію картини - Сергій Волков. Продюсери - Галина Криворчук, Alex Shiriaieff. Реліз фільму в Україні запланований на осінь 2019 року", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Держкіно профінансує виробництво документального фільму "Бовсунівські бабусі"

Як зазначається, "Вдивляючись у темряву" - це фільм-притча про Україну, про її радянське минуле, про сьогодення і майбутнє, про яке ми знати не можемо, але воно уявляється нам "у темряві". Темрява у фільмі водночас реальна і метафорична. За сюжетом, незрячий, що випадково осліпнув у дитинстві, допомагає адаптуватися до "темряви" ветерану, який втратив в зоні АТО не тільки зір, але і сенс життя. Це розповідь від імені "людей з інвалідністю", їх погляд "від незрячих" - на стан "здоров'я" нашої держави і суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-