Книги про вимушених переселенців і в’язнів Кремля вийдуть англійською - Джапарова

Книги про вимушених переселенців і в’язнів Кремля вийдуть англійською - Джапарова

Укрінформ
Міністерство інформполітики видасть англійською мовою книги про українців, які стали бранцями Кремля або його донбаських маріонеток, а також про тих, хто внаслідок агресії РФ був змушений залишити свої домівки в анексованому Криму.

Про це сьогодні на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент агентства.

"Незабаром ми отримаємо чотири книги англійською мовою: це монографія Геннадія Афанасьєва про його утримання в полоні, книжка про Станіслава Асєєва, який сьогодні перебуває у підвалах "ДНР", книга кримського журналіста Миколи Семени (збірка "Кримський репортаж. Хроніки окупації Криму 2014-2016". - ред.) і "Люди "сірої зони" Анни Андрієвської з колегами, яка теж пише про історію переселенців з Криму", - зазначила Джапарова.

За її словами, англійською перекладатиметься також книга кримськотатарського історика Гульнари Бекірової про Мустафу Джемілєва.

Читайте також: У Києві презентували випуск часопису "Ї", присвячений історії кримських татар

Ці та інші твори повинні стати зброєю України у її війні з Росією, адже зараз точиться потужна війна сенсів, і українці мусять різними засобами доносити до світової спільноти реальну інформацію.

"Напевне, ключове, що ми засвідчуємо всі як українське суспільство, як країна, це те, що сьогодні відбувається потужна війна наративів. Сьогодні є дві реальності: є російська реальність про Україну, а є реальна реальність про Україну, яку ми доносимо, спираючись на об’єктивні речі", - зазначила заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-