У Черкасах показали скульптури Родена з приватної колекції

У Черкасах показали скульптури Родена з приватної колекції

Фото
Укрінформ
У Черкасах відкрили виставку "Передчуття майбутнього", на якій демонструються твори французького скульптора Огюста Родена з приватної колекції, а також роботи сучасних митців.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної держадміністрації.

"У Черкаському обласному художньому музеї відбулось офіційне відкриття благодійної виставки одного з найвідоміших митців в історії людства - Огюста Родена. Великий скульптурний проект "Передчуття майбутнього" поєднує мистецтво французького імпресіонізму з новітніми технологіями доповненої реальності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ОДА, на виставці поряд зі славетними скульптурами великого майстра, такими як "Мислитель", представлені роботи сучасних художників з використанням цифрових медіа. Тому відвідувачам музею знадобляться електронні гаджети, щоб побачити доповнену реальність, створену митцями.

У проекті беруть участь митці Віктор Сидоренко, Роман Мінін, Юлія Беляєва, Олег Тістол, Микола Маценко, Сергій Шауліс.

Читайте також: Мерілін Монро у Кореї: Савадов презентував проект для Венеціанської бієнале

Твори Родена надані для експозиції з колекції Ігоря Воронова – однієї з найбільших колекцій модерністського мистецтва у Східній Європі.

В Черкасах вони експонуються вперше.

Організатори виставки - Фонд гуманітарного розвитку України, громадянська платформа #SOSмайбутнє. Зібрані кошти будуть направлені на підтримку Черкаської дитячої художньої школи імені Данила Нарбута.

Виставка триватиме до 17 грудня.

Фото: ck-oda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-