Мерілін Монро у Кореї: Савадов презентував проект для Венеціанської бієнале

Мерілін Монро у Кореї: Савадов презентував проект для Венеціанської бієнале

Фото
Укрінформ
Художник Арсен Савадов презентував в Укрінформі свій проект "Голоса любові" для української національної презентації на Венеціанській бієнале 2019 року.

Про це повідомляє кореспондент агентства.

"Є ідея, за яку я колись боровся, в мене була ідея активного перфомансу - зробити приїзд Мерілін Монро до корейських військ як реконструкцію її візиту до Північної Кореї в 1954 році, де вона виконала 4 концерти. Вважається, що після тих концертів ситуація на фронті змінилась, американські війська посунули північнокорейські війська і відтоді по тому меридіану проходить демаркаційна лінія", - розповів Савадов.

Художник наголосив, що головну роль зірки Мерілін Монро зіграла оперна співачка і вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова.

Зйомки проводились безпосередньо на передовій на сході України із залученням тисячі українських військових.

"Елемент постановки, звісно, був присутнім, але там, де проходили і проходять, на жаль, бойові дії, ця "окопна" правда знімалась фактично "з плеча" в режимі "напівприхованої" камери"... І головний герой тут, в цілому, і не Монро, а воїн", - додав співкуратор проекту Олександр Соловйов.

В свою чергу художник Савадов зауважив, що цей арт-перфоманс створив "дзеркальний образ Кореї та Донбасу".

Читайте також: Київ змагатиметься за проведення бієнале Manifesta у 2022 році

Проект митця за рішенням Експертної ради посів друге місце у конкурсному відборі, однак художник сподівається, що саме його перфоманс зможе гідно представити Україну на міжнародному майданчику.

Фото: Юрій Ільєнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-