Київ змагатиметься за проведення бієнале Manifesta у 2022 році

Київ змагатиметься за проведення бієнале Manifesta у 2022 році

Укрінформ
Столична влада заявляє про готовність прийняти в Києві бієнале сучасного мистецтва Manifesta у 2022 році.

Відповідне рішення було прийнято у четвер на засіданні Київради, за нього проголосувало 75 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Київ ще раніше підготував лист-заявку на прийняття у столиці України знаменитого бієнале сучасного мистецтва Manifestа у 2022 році. Однак для отримання схвального рішення місто мало задекларувати фінансове забезпечення проведення форуму. Загальний кошторис, відповідно до усталених вимог організаторів, становить 73 млн грн.

Відповідно до ухваленого рішення Київрада зобов’язалася сприяти проведенню цього бієнале в столиці України і доручила КМДА під час розробки міської цільової програми "Столична культура" на 2019-2021 роки закласти необхідну суму на ці цілі. Загалом цьогоріч Київ має задекларувати 25 млн грн, а протягом наступних чотирьох років - ще по 12 млн грн на проведення бієнале.

Як зазначалось на засіданні Київради, Київ уже має успішний досвід проведення таких масштабних подій, як Євробачення та Фінал Ліги Чемпіонів УЄФА. Тому цілком може змагатися за бієнале, що є однією з найвпливовіших європейських подій у сфері сучасного мистецтва.

Читайте також: В Італії стартував Венеціанський кінофестиваль

 Проведення бієнале в Києві передбачає 3 роки освітніх, тренінгових та соціальних програм, міжнародних подій, конференцій, симпозіумів та резиденцій, постійного діалогу з європейськими інституціями. 

Бієнале започаткували в Голландії після падіння Берлінської стіни. Метою було створення форуму для сучасного мистецтва, яке б відображало тенденції в Європі краще, ніж це робили консервативні художні виставки. Бієнале змінює своє місце розташування кожні два роки. У 2016 році в бієнале в Цюріху брали участь 150 художників, а подію висвітлювали 1400 журналістів. В цілому ця арт-подія принесла Цюріху інвестицій на 21,2 млн швейцарських франків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-