"Дике поле - фест" та "БарвиLand": Луганщина анонсувала культурні проекти на 2019 рік

Укрінформ
Цьогоріч на відновлення закладів культури Луганщини витратили 17,3 мільйона гривень..

Про це розповіла на брифінгу начальник управління культури, національностей та релігій Аліна Адамчук, повідомляє прес-служба Луганської ОДА..

"У цьому році на ремонт закладів культури витрачено 17,3 млн гривень з різних бюджетів. Більш ніж на 9 млн гривень покращено матеріально-технічну базу: це і нове оснащення, костюми тощо", - сказала Адамчук.

За її словами, затверджено дві регіональні цільові програми на 2019-2021 роки: щодо розвитку сфери культури та розвитку клубних закладів у сільській місцевості.

Вже у квітні наступного року згідно з програмою розвитку сфери культури розпочинається масштабний проект культурно-мистецької акції "БарвиLand" – інтерактивна і мобільна платформа для всієї родини, спрямована на розвиток та навчання малих територій регіону.

Адамчук також розповіла про проект «Змінимо Україну разом». У цьому році в конкурсі культурних обмінів між закладами Луганської і Львівської областей стали переможцями 15 учасників.

«Наразі на Луганщині відбуваються спільні заходи Сєверодонецького коледжу культури та мистецтв імені Сергія Прокоф’єва та Дрогобицького музичного коледжу ім. В. Барвінського. А наприкінці листопада відбудеться творча поїздка студентів і викладачів у Львівську область. Це дружні стосунки, які народжуються в результаті цього проекту», – зазначила начальник управління культури.

Вона нагадала, що у вересні вперше був проведений Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд», в якому прийняли участь 12 театральних колективів з різних областей України. Ініціатором виступив Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр.

У жовтні відбулось відкриття 78-го театрального сезону. 

«Це вже 29 вистава за третій рік у Сєверодонецьку. На 30-ту, ювілейну, колектив театру готує представити глядачу мюзикл» – зазначила Адамчук.

Фестиваль Української народної іграшки та гри, який викликав великий інтерес у жителів області, заплановано зробити Всеукраїнським.

Читайте також: На Миколаївщині щойно створені ОТГ вчилися працювати в нових умовах

Наступного року планується залучити до участі в обласному відкритому фестивалі-конкурсі молодіжної культури «Дике поле – фест» та обласному відкритому рок-фестивалі «Зі сходу до заходу» молодь із сусідніх європейських країн.

Колектив академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії до дня народження Тараса Шевченка планує підготувати сценічну п’єсу «Назар Стодоля». А ще оркестр збирається на гастролі до Італії та Австрії.

Крім цього, у Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Горького у Старобільську буде розроблено програму «Мобільна бібліотека», запроваджено систему корпоративної каталогізації, створено єдиний електронний каталог регіону. Наразі бібліотека працює як методичний центр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-